bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як це бути матір’ю особливої дитини?
30.10.2017

Історія в рамках адвокаційної кампанії «Я жінка та я хочу працювати».
 
Щоб зачати дитину потрібно двоє людей – чоловік та жінка, а скільки потрібно людей щоб її виховати, особливо, якщо це дитина з інвалідністю?
 
Часто мами особливих дітей залишаються самотніми, їм складно працевлаштування з причини постійної прив’язаності до дитини-аутиста. Під час роботи виникають складнощі з робочим графіком, оскільки самостійно дитина не може обслуговувати себе на побутовому рівні.
Разом з Іриною Баліною, мамою особливої дитини, з Кривого рогу ми спробували знайти відповіді на ці питання, в рамках акції
#РозкажиСвоюІсторію.
 
Ірино, розкажіть про себе та про вашу діяльність?
– Я заступник директора Благодійного Фонду «Наші діти» . Наразі засновуємо соціально-реабілітаційний центр для особливих родин з метою соціалізації, навчання дітей та підлітків практичним навичкам, які знадобляться їм у житті та професіям, до яких у них є хист. До того ж маю мету надати батькам шанс реалізувати свої здібності, таланти, вміння, адже часто мама, яка постійно з дитиною не має можливості реалізуватись як фахівець.
 
 
Моєму Єгору 13 років. В нього діагноз аутизм.
–––––––––––––––––––
Аутизм – це захворювання, що розвивається у дітей у віці приблизно 2 роки і проявляться в специфічних розладах розумової діяльності – порушенні діяльності емоційної сфери зі збереженням інтелектуальної складової мислення.
–––––––––––––––––––
Змирилась з тим, що в мене незвичайна дитина я далеко не відразу . Це складно, я сподівалась, що одного ранку прокинусь і станеться чудо – моя дитина стане “нормальною”.
 
Згодом я почала займатись енергетичними практиками, це перевернуло моє розуміння життя та дозволило по-новому сприйняти мого сина, не дивитись на діагноз як на хворобу, знайти в ньому такий собі реактор, який підштовхує мене до дій. Зараз в мене з’явились однодумці - батьки і фахівці, які в мене вірять, які дивляться зі мною в один бік. Мене неабияк надихає їхня підтримка.
 
Я часто говорю своїм дітям, що я їх люблю та обіймаю. Ми разом ходимо по концертах, святах, їздимо у табори, де діти відкриваються та проявляють свою щирість.
 
Оскільки, зараз я сама організовую заходи для дітей з особливими потребами та спілкуюсь з різними організаціями, які нас запрошують, то в нас немає вільного часу для суму.
 
Зазвичай дітей-аутистів виховують самотні матусі. Як ви думаєте це вигаданий стереотип чи дійсно виходить так, що з дитиною поруч залишається тільки мама?
 
 
– Так, часто мами залишаються самі з дітьми, оскільки чоловіки не витримують напруги у вихованні дітей з інвалідністю (особливості поведінки, харчування, розвитку, мовлення, вираження емоцій), тому депресії і агресія - супутниці родин. Мені хочеться виправити ситуацію хоча б у своєму місті (як для початку).
 
Спілкувалася Галина Нікітіна, експерт ГО «Сучасна жінка»
 
Шановні жінки, якщо Ви також готові поділитися своїми розповідями про дискримінацію на роботі чи історіями успіху, то заповнюйте форму за посиланням https://goo.gl/vBx44C. Відповідальна особа зв’яжеться з вами для уточнення інформації, написання статті та її публікації. При необхідності розповідь може бути анонімною. Три історії, які наберуть найбільше вподобань, отримають цінні призи від НГО «Сучасна Жінка».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.