bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Форум Сільської жінки
26.10.2017

В Херсоні відбувся Форум сільської жінки, присвячений Всесвітньому дню сільських жінок (International Day of Rural Women), який відзначають  у світі починаючи з 2008-го року. У Форумі прийняли участь 75 осіб: представників/ць влади та активістів/ток.

В Херсоні відбувся Форум сільської жінки, присвячений  Всесвітньому дню сільських жінок (International Day of Rural Women), який відзначають у світі з 2008-го року. Уфорумі прийняли участь 75 осіб: представники/ці влади та активістів/ток громадськості з 14 районів Херсонської області, Миколаївщини та міжнародної організації. Форум бів організований Херсонським обласним центром “Успішна жінка” за результатами проекту “Зміцнення ролі сільської жінки в процесі децентралізації в Херсонській області” за підтримки представництва DVV International в Україні. З привітальними словами виступили : Анна Опіц -керівниця проекту в Україні “Регіональні голоси за демократію- Створимо мости для демократії”; Савенко Ольга Миколаївна - директорка департаменту внутрішньої інформаційної політики Херсонської обласної державної адміністрації ( надалі ХОДА); Микитась Олена -голова ХОЦ “Успішна жінка”.

На форумі обговорили “дорожню карту ініціатив сільських жінок”, як можливість збільшення життєздатності громад у період створення об’єднаних територіальних громад  в області. Також на Форумі були представлення приклади конкретних результатів ініціативних груп в обраних трьох сільських громадах Херсонської області ( с. Чулаківка та с. Чорноморське Голопристанського р-ну та с. Каїри горностаївського р-ну). Саме за тематиками представлених ініціатив відбулось обговорення у робочих групах : “Культурно -історична спадщина, як потенціал для розвитку села”, “Ініціативи сільських жінок- життєздатність сільських громад у період створення об’єднаних теріторіальних громад”, “Підвищення рівня екологічної свідомості людей на селі”.

У кожній групі представники/ці влади приймали активну участь відповідаючи на питання та надаючи інформацію про можливості обласних та державних програм за заданими тематиками: Думинська С.В. - начальниця управління культури ХОДА; Кузьміна Н.І. - начальниця відділу поводження з відходами, надкористування та екологічної експертизи Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА; Гавриш П.О. - депертамент з питань внутрішньої інформаційної політики ХОДА.

Модераторами/ками були представники/ці громадськості, експерти/ки в обраних тематиках : Селецький Андрій - керівник ГО “Військово-історичний клуб “Правий берег”, член ради Нововоронцовського районного краєзнавчого музею. Жукова Ольга - голова ГО “Громадський центр “Нова генерація”, Повжик Олена - депутатка Скадовської міської ради, координаторка екологічних проектів.

Під час форуму були представленні проектні ініціативи сільських жінок : ” Створення центру сільської жінки “( Чорноморська сільська рада, керівниця центру Лариса Ющенко, координаторка Світлана Михолат), “Відкритий простір освітньо-культурного розвитку громади” (Чулаківська сільська рада, презентувала Алла Тарасова , координаторка Світлана Михолат), “Підвищення екологічної свідомості людей на селі” (Каїрська сільська рада, презентувала Ольга Демянко та Тетяна Мірошниченко, координаторка Наталля Богренцова).

За результатами роботи опрацьовуються напрацьовані учасниками/цями Форуму рекомендації для подальшого подання у відповідні управління, структур ХОДА.

Можливістю впроваджувати наступні ініціативи активісти/ки зможуть в рамках реалізації обласної цільової програми “Сприяння розвитку громадянського суспільства на 2017-2020 роки” на конкурсній основі на наступний рік.

Координаторка проекту Геращенко Іраїда.

Проект реалізується Херсонським обласним центром “Успішна жінка” в рамках проекта “Регіональні голоси за демократію- Створюємо мости для демократії” DVV International in Ukraine, при фінансовій підтримці Міністерства закордоних справ Німеччини.

Контакти

  • 0666763343

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.