bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Харкові презентували збірку дитячих наказів
12.10.2017

Благодійники видали і презентували унікальну збірку, до якої увійшли найцікавіші ідеї школярів Харківської області щодо покращення життя у місцевих громадах. Збірку буде розіслано чиновникам і депутатам для подальшої реалізації цих ідей на місцях. 

Презентація видання: Звіттворчого конкурсу "Я- депутат місцевої ради"

Презентоване видання засноване на результатах творчого конкурсу, який навесні цього року проводив серед старшокласників Благодійний фонд соціального розвитку Харківської області. В рамках конкурсу школярі писали твори на тему “Я - депутат місцевої ради” і ділилися своїми думками про те, як покращити життя конкретного села, містечка, району. На розгляд журі було подано більш ніж півтисячі творчих робіт від учнів 72 шкіл Близнюківського, Валківського, Барвінківського, Первомайського та Балаклійського районів, а також міст Мерефа і Первомайський. Кращі ідеї школярів благодійники зібрали в окреме видання, аналогів якому немає в Україні.

Проаналізувавши твори, ми виділили проблеми, які найбільше хвилюють сільську молодь, а також можливі шляхи вирішення цих проблем, запропоновані дітьми. Вийшла свого роду збірка дитячих наказів, якими депутати місцевих рад і чиновники можуть керуватися у своїй діяльності “, - розповідає голова правління Благодійного фонду соціального розвитку Харківської області Євген Шаповал. 

Колишній учень школи № 5 міста Первомайський, а нині студент ХНУ імені Каразіна Микита Пустовий запропонував у своєму творі знайти господарів для порожніх міських будівель - сьогодні ця ідея вже втілюється в життя.

Наприкінці 11 класу мені випала можливість висловити на папері свої думки щодо розвитку мого рідного міста і донести ці думки до потрібних людей. І я вже побачив на власні очі, що почалася реалізація моїх ініціатив та ідей - це дуже приємно “, - говорить Микита Пустовий.

Представники органів місцевого самоврядування запевняють, що обов’язково прислухаються до пропозицій молоді. Більше того, чиновники і депутати закликають молодих людей не залишатися осторонь і спільно змінювати життя рідної громади на краще.

Мине 5, 10 років, і ці діти, які писали твори, працюватимуть разом з нами, стануть агентами позитивних змін у нашій країні. У нас в Балаклійському районі говорять так: можна йти в Європу, а можна побудувати Європу у себе вдома “, - зазначила Світлана Швід, начальник відділу освіти Балаклійської районної державної адміністрації.

Конкурс творів, започаткований Благодійним фондом соціального розвитку Харківської області, отримає своє продовження в наступному році. Цього разу він буде проводитися серед школярів з інших районів Харківщини.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.