bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Краматорську пройшов тренінг з питань екологічного та фінансового моніторингів видобувних регіонів
11.10.2017

6 жовтня у Краматорську експерти ГО «НОВА Енергія» провели тренінг на тему «Особливості збору та поширення інформації щодо результатів екологічного та фінансового моніторингу», участь у якому взяли представники громадськості, регіональних неурядових організацій (НУО) і ЗМІ з Донецької та Луганської областей.

Відкрив захід голова Ради ГО «НОВА Енергія» Віталій Филенко, який розповів учасникам про ініціативу щодо забезпечення прозорості у видобувних галузях та екологічні проблеми, пов’язані з діяльністю видобувних компаній.

Світлана Марчук, начальник Краматорської лабораторії спостережень за забрудненням атмосферного повітря Донецького регіонального центру з гідрометеорології, розповіла про екологічний моніторинг у системі природоохоронної діяльності.

Ліна Плющакова, експерт ГО «НОВА Енергія», детально зупинилася на проблемах державної системи моніторингу навколишнього природного середовища в Україні та розповілапро джерела наповнення екологічного фонду місцевих громад тамеханізми використання коштів екологічного спрямування.

Олена Агапова, керівник субгранту ГО «НОВА Енергія», розповіла учасникам тренінгу про стандарти ІПВГ(Ініціативи прозорості видобувних галузей) та систему контролю за використанням коштів, які видобувні компанії сплачують до місцевих бюджетів, можливості їх використання задля покращення стану довкілля та ліквідацію негативних наслідків видобувної діяльності.

Основною метою тренінгу було залучення громадськості та ЗМІ до висвітлення екологічних проблем видобувних регіонів. Крім того,навчити правильно використовувати дані про стан навколишнього природного середовища; проводити моніторинг виконання екологічних програм; аналізувати джерела надходження коштів дофондів охорони навколишнього природного середовища (ФОНПС) та напрямки їх використання.

Захід було проведено в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у частині реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Україні». Проект фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД).

Група у Facebook: https://www.facebook.com/groups/UAEITI

Сайт ГО «НОВА Енергія»: http://nova-energiya.org

Сторінка ГО «НОВА Енергія» у Facebook: https://www.facebook.com/NOVA.ENERGIYA

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.