bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Стартує проект «Академічна культура та принципи доброчесності в СумДУ»
15.09.2017

У вересні-жовтні 2017 року в СумДУ реалізується інформаційно-освітній проект «Академічна культура та принципи доброчесності в СумДУ». Проект передбачає освітню та інформаційні компоненти.

У вересні-жовтні 2017 року в СумДУ реалізується інформаційно-освітній проект “Академічна культура та принципи доброчесності в СумДУ“. Мікро-грант був отриманий  в рамках “Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні – SAIUP” (дізнатися більше: http://www.saiup.org.ua/proproekt/). Проект фінансується Американськими радами з міжнародної освіти за підтримки Посольства США в Україні у партнерстві з Міністерством освіти і науки України. Координатор проекту: к.е.н., доцент кафедри міжнародної економіки ННІ БТ “УАБС” Сумського державного університету Замора Оксана Михайлівна.

Проект “Академічна культура та принципи доброчесності в СумДУ” спрямований на сприяння формуванню високої академічної культури у спільноті Сумського державного університету через ствердження у учасників освітнього процесу високих академічних моральних цінностей, стимулювання до соціальної активності та відповідальності під час навчання, викладання та проведення наукової діяльності на основі принципів академічної доброчесності.

Проект складається з двох етапів, до участі в яких запрошуються всі бажаючі студенти:

1) формування ініціативного кола шляхом проведення 2х тренінгів на теми доброчесності в щоденному житті академічної громади та житті кожного студента (набір учасників буде оголошено в середині вересня, тренінги попередньо 26-27 вересня), та

2) поширення інформації серед університетської спільноти про академічну доброчесність в експрес форматі: «стіна доброчесності», інформаційний буклет, символ академічної доброчесності.

Для наповнення «стіни доброчесності» серед студентської громади на початку жовтня буде оголошено конкурс з призовим фондом на найкращі матеріали (фото-, графічні зображення). В середині жовтня «Стіна доброчесності» буде розміщена в холах головних корпусів університету та залишиться там для натхнення колективу СумДУ на 2 місяці по завершенні проекту, надалі буде передана студентському самоврядуванню.

Також в рамках проекту будесформовано в електронному форматі інформаційний буклет «Дорожня мапа доброчесності для першокурсника». Загалом результатами проекту стануть практичні інструменти системного інформування університетської спільноти (абітурієнтів, студентів, батьків, викладачів, громадськості) щодо академічної доброчесності, що будуть застосовуватися адміністрацією СумДУ в подальшій роботі.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.