bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Міжнародна команда у Черкасах працювала над розширенням кордонів сприйняття молоді
15.09.2017

Раціонально аналізувати події, вирізняти маніпуляції, відділяти факти від емоцій та суджень – це все складові критичного мислення. Аби навчити молодь цим умінням, представники громадських організацій із України, Білорусі та Грузії три дні напрацьовували тренінгову програму для молоді з критичного мислення. Головною родзинкою тренінгу стане використання у навчанні цифрових технологій. Таке інтерактивне заняття зацікавить молодь та допоможе якнайкраще продемонструвати важливість тренування критичного мислення.

«Ідея проекту виникла на зустрічі мережі EENCE (eastern-european-network-of-citizenship-education) у Бонні, що в Німеччині. Тоді учасникам дали пройти квест із застосуванням гаджетів, який знайомив нас із містом. Це був один із методів, який показував, що цифрові технології можуть допомогти цікаво навчати. Мені дуже сподобався цей нестандартний підхід до освітнього процесу, із застосування цифрових технологій, і по приїзду ми з командою «Молодої Черкащини» вирішили створити щось схоже у нашому місті», – коментує ініціатор проекту Сергій Шмиголь.21586700_1189363191163165_7825775087155626996_o

За три дні мозкового штурму, учасникам робочої групи вдалося скласти план навчання, напрацювати практичні кейси та об’єднати вивчення критичного мислення із застосуванням digital-технологій.

«У нас, чомусь, «критичне мислення» асоціюється і найчастіше втілюється через медіаграмотність. Є безліч тренінгів, які вчать недовіряти фейковим новинам, але критичне мислення має набагато ширше застосування і потрібне нам постійно, а не лише при перегляді новин. Тому при плануванні програми, ми максимально відійшли від журналістики і створювали тренінг так, щоб він допоміг учасникам у всіх сферах життя», – зазначає учасниця робочої групи Вікторія Феофілова.21587277_1189360747830076_4694011704120494651_o

Перший тренінг із критичного мислення із застосуванням цифрових технологій для черкаської молоді відбудеться у жовтні. Таке ж навчання пройде у Вінниці, Кропивницькому, Полтаві, та містах Білорусі та Грузії.

За результатами тренінгів учасники робочої групи вдосконалять програму та фіналізують результат у коротких методичних рекомендаціях, що будуть доступні всім охочим.

Проект реалізовується завдяки Федеральній агенції громадянської освіти (bpb) та Міністерству іноземних справ Німеччини.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.