bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадські активісти навчались інструментам впливу на бюджет громади
13.09.2017

Саме під назвою «Інструменти для впливу на бюджет громади» відбувся всеукраїнський  семінар 7-8 вересня 2017 року у м. Львові.

Участь в семінарі взяли представники із різних регіонів. Більшість із учасників працюють із розвитком громад, у тому числі об’єднаних територіальних громад.

Впродовж першого дня тренер Ірина Гринчишин провела навчання щодо бюджету участі (партисипативного бюджету). Учасники дізнались як працює бюджет участі, які основні етапи бюджету участі, проаналізували положення. Також через використання формату «світове кафе» активісти обирали креативні ідеї. В практичних вправах розглянули особливості кожного етапу бюджету участі, дізнались про успішні практики, а також «підводні камені».

Тренер Зоряна Філілповс під час другого дня семінару провела навчання  щодо бюджетного процесу, його особливостей, які можуть використати громадські активісти для впливу на бюджет громади. Також учасники розглянули «бюджетний календар», у групах розробили заходи, які можуть сприяти впливу громадськості на бюджетний процес.

Ярослав Хауляк провів сесію, яка стосувалась можливостей моніторингу, використання  системи моніторингу «Прозорро» та інших інформаційних систем.

Захід проводився  Громадською організацією  «Центр громадської адвокатури» у рамках проекту «Підтримка зусиль НУО з розвитку громад», що реалізовується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.