bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фото-флешмоб #Громада_це у Бердянську: медіа-звіт
10.09.2017

2 вересня 2017 року за ініціативи Ресурсного центру ГУРТ у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України» в п’яти містах східної України – Бердянську, Дніпрі, Краматорську, Сєвєродонецьку та Харкові – відбувся фото-флешмоб Громада_це.

Регіональним співорганізатором заходу в Бердянську виступила громадська організація «ПРОЛІСОК-БЕРДЯНСЬК», яка провела акцію в улюбленому місці прогулянок багатьох містян – на Приморській площі. Ранкова злива дещо вплинула на старт проекту, тому фото-флешмоб розпочався в приміщенні Бердянського державного педагогічного університету.

Учасники фото-флешмобу із 10 запропонованих варіантів обирали свою асоціацію до слова «громада» та фотографувалися із нею, виявляючи солідарність із громадянами, постраждалими внаслідок конфлікту на Донбасі. Крім цього, зацікавленим пропонували обрати візуальні елементи: прапор або вимпел з символікою України чи Бердянська.

Загалом участь у фото-флешмобі взяло більше 350 учасників, із них 235 сфотографувалися з обраними асоціаціями. Найчастіше поняття «громада» бердянці пов’язують зі словами «успіх», «добробут» і «співпраця», найрідше – зі словом «вплив».

Цікаво, що дві пари молодят, які долучилися до заходу, обрали відповідно основними тегами «успіх» і «добробут» та «співпрацю» і «добробут».

Декілька груп внутрішньо переміщених осіб із Донецької області висловили свою підтримку акції, проте відмовилися фотографуватися, мотивуючи це тим, що їм ще повертатися на територію, непідконтрольну уряду України.

«На мою думку, громада – це насамперед люди, об’єднані мрією зробити територію, де вони проживають, кращою. Я вважаю, такі заходи варто проводити частіше. Тоді можна було б побачити та почути більше ідей», – прокоментував свою участь Денис Миколайович.

«Ми будемо єдиною громадою, коли навчимося вирішувати проблеми спільно», – зауважила Валентина Петрівна.

Фотографії із заходу дивіться в фотоальбомі нижче, а також у соціальній мережі Facebook за хештегами #громада_це та #громада_це_бердянськ.

Слухайте відгуки учасників на ГУРТрадіо:

Матеріал підготовлений у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Контакти

Коментарі

Юлія Усс   2412 днів тому   #  

А чи можна зробити даний флеш-моб у Кривому Розі???

  •   Пiдписатися на новi
Катерина Полякова   2411 днів тому   #  

Пані Юліє, добрий день!

Будь ласка, напишіть мені на ел. адресу [email protected]

З повагою,
головний редактор порталу ГУРТ
Катерина Полякова

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.