bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Запорізька область отримала сервери та програмне забезпечення від німецького уряду
09.09.2017

6 вересня о 14:30 у Запорізькій обласній державній адміністрації відбулася прес-конференція з нагоди  отримання  серверів та ліцензійного програмного забезпечення від  Федерального Уряду Німеччини. 

Обладнання та програмне забезпечення для Запорізької області загальною вартістю понад 584 тисячі гривень закупила за дорученням уряду Німеччини німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Це дозволить створити сучасний портал з надання адміністративних послуг на території Запорізької області.

Майбутній портал має мінімізувати корупційні ризики, зменшити часові та транспортні витрати населення на отримання адміністративних послуг і стати джерелом актуальної інформації для громадян. Цей ресурс допоможе знаходити необхідні документи та процедури, записатися на прийом до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАПу) за допомогою електронної черги, самостійно формувати необхідні документи з використанням електронного цифрового підпису, зберігати електронні копії особистих документів, виданих адміністративних актів і документів дозвільного характеру,отримувати необхідні консультації та інформацію про стан розгляду адміністративних запитів.

Портал поєднає всі 34  ЦНАПи, зокрема міські, районні та ЦНАПи в об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) області в єдину мережу, стане інструментом внутрішнього документообігу між ними і допоможе вдосконалити моніторинг якості надання адміністративних послуг.

Перевагами нового технічного забезпечення та порталу адміністративних послуг зможуть скористатися всі жителі Запорізької області, у тому числі 55 тисяч вимушено переміщених осіб, які проживають на території області.

«Ми допомагаємо управлінням соціального захисту населення та центрам надання адміністративних послуг різного рівня (обласним, районним та міським) організувати і налагодити їх роботу та облаштувати необхідним матеріально-технічним забезпеченням. І сьогодні ми передаємо ці сервери та ліцензійне програмне забезпечення, що дозволить спростити доступ до отримання адмінпослуг, підвищити якість їх надання, мінімізує корупційні ризики та зменшить часові та транспортні витрати населення для отримання таких послуг», - зазначив Андрій Гарбуза, радник проекту «Ініціативи інфраструктурної програми для України», що виконуються німецькою федеральною компанією GIZ.

«Допомога Уряду Німеччини та GIZ завжди була важливою для всіх жителів Запорізького регіону. Першим таким кроком стало створення модульного містечка для вимушено переміщених осіб. Не менш важливі: Програма зміцнення спроможності територіальних громад, проекти енергоефективності, дистанційне навчання та інші. Хочу наголосити, що всі приклади нашої співпраці з GIZ завжди приводили до позитиву запорізької громади. Впевнений, що оновлений регіональний веб-портал адмінпослуг стане ще одним кроком до сучасних потреб запоріжців», - підкреслив Костянтин Бриль, голова Запорізької облдержадміністрації.

Довідка:

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрямами німецької співпраці з Україною є: демократія, громадянське суспільство, державне управління, децентралізація, енергетика та сталий економічний розвиток. Окрім пріоритетних напрямів німецька співпраця охоплює, зокрема, підтримку подолання кризових ситуацій на сході України, а також співробітництво у сфері запобігання ВІЛ/СНІД.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.