bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фото-флешмоб #Громада_це у Сєвєродонецьку: медіа-звіт
04.09.2017

2 вересня 2017 року за ініціативи Ресурсного центру ГУРТ у п’яти містах східної України – Бердянську, Дніпрі, Краматорську, Сєвєродонецьку та Харкові – відбувся фото-флешмоб #Громада_це. Регіональним співорганізатором заходу в рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України» у Сєвєродонецьку став Кризовий медіа-центр «Сіверський Донець», який провів акцію у сквері ім. Гоголя.

Учасники фото-флешмобу із 10 запропонованих варіантів обирали свою асоціацію до слова «громада» та фотографувалися із нею, виявляючи солідарність із громадянами, постраждалими внаслідок конфлікту на Донбасі. Загалом співорганізатори сфотографували у Сєвєродонецьку 101 містянина. Найпопулярнішими асоціаціями стали «розвиток», «порозуміння», «успіх» і «підтримка».

До фото-флешмобу «#Громада_це» долучилися активісти Лисичанської громадської організації «Міст 3.10». Вони, натхненні заходом, намалювали плакат підтримки внутрішньо-переміщених осіб, закликом якого стали вислови: «Україна – це наш спільний дім!» та «Переселенці – частина громади».

Голова правління ГО «Міст 3.10» Ірина Сельницька акцентувала увагу на тому, що такі заходи важливі для України: «Ми спеціально приїхали з Лисичанська, щоб висловити свою позицію. Моя асоціація до слова «громада» – це толерантність, тому що в суспільстві живуть зовсім різні люди з абсолютно різними відчуттями. Тож потрібно ставитися один до одного з розумінням».

Також в акції взяли участь представники облдержадміністрації, молодь, пенсіонери, внутрішньо переміщені особи, представники патрульної поліції, молоді батьки та журналісти Телерадіокомпанії ЛОТ.

«Дуже цікава акція! Я таких ще не бачив. Мені подобається, що люди хочуть об’єднуватися, спілкуватися, мати спільні цілі. На мою думку, усі запропоновані організаторами асоціації до слова «громада» підходять. Але я обрав «успіх», адже хочеться, щоб і ми, і наші діти, й онуки жили в успішному суспільстві. Для цього треба створювати сильні громади», – прокоментував свою участь у фото-флешмобі пенсіонер Сергій П’ятниця.

«Дуже шкода, що наші люди бояться подібних акцій. Багато хто не погоджувався навіть послухати, що тут відбувається. Однак це дуже важливо! Нам потрібно з чогось починати і активізуватися, об’єднуватись і працювати. Тоді буде все: і повага, і успіх, і добробут», – поділився думками IT-фахівець Микола Скурідін.

Фотографії із заходу дивіться в фотоальбомі нижче, а також у соціальній мережі Facebook за хештегами #громада_це та #громада_це_сєвєр

Слухайте відгуки учасників на ГУРТрадіо:

Матеріал підготовлений у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.