bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Збільшення обсягів видобутку енергоресурсів на Харківщині: як отримати більше для розвитку регіону?
01.08.2017

28 липня у смт. Борова Харківської області за участі представників органів місцевого самоврядування, видобувних компаній, громадськості та ЗМІ відбувся круглий стіл «Особливості розвитку регіонів, орієнтованих на транспортування та видобуток вуглеводнів».

Розпочався захід з виступу першого заступника Борівської РДА Сергія Федченка , який акцентував увагу присутніх на те, що в регіоні функціонують 28 нафто- та газодобувних свердловин, а загальний обсяг рентних платежів, сплачених у 2016 році, склав майже 210 млн. грн.

Голова ГО «НОВА Енергія» Віталій Филенко розповів присутнім про ініціативу прозорості (ІПВГ) в Україні, а також про важливість розкриття інформації щодо обсягів рентних платежів для формування місцевих бюджетів.

Керівник проекту ГО «НОВА Енергія» Олена Агапова говорила про відкритість даних щодо обсягів сплачених рентних платежів видобувних компаній та ефективне використання рентної плати на місцях.

В рамках круглого столу розглядалися питання зміни законодавчої та нормативно-правової бази для видобувної галузі.

До обговорення перспектив розвитку нафтогазовидобувної галузі активно долучилися представники районної державної адміністрації, районних,селищних та сільських рад.

Захід було проведено в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ- ІІ) впровадження» у частині реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Україні». Проект фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID)та реалізується Інститутом бюджету та соціально-економічнихдосліджень (ІБСЕД).

Захід проводився за сприяння Борівської районної державної адміністрації.

Детальна інформація на сайті ГО «НОВА Енергія»: http://nova-energiya.org/

Сторінка ГО «НОВА Енергія» на Facebook: https://www.facebook.com/NOVA.ENERGIYA

Група у Facebook:https://www.facebook.com/groups/UAEITI/

 

Контакти

  • Олена Агапова
  • +38050 995 01 48

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.