bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Чугуєві відбувся тренінг «Якісна журналістика на місцевому рівні»
28.07.2017

Громадські активісти та журналісти, депутати Чугуївської міської ради, сільських і селищних рад Чугуївського району та їх помічники дізналися, як формувати якісні інформаційні повідомлення.

Перед учасниками виступив експерт Чугуївської правозахисної групи, журналіст газети «Правова позиція» Юрій Чумак, який в ході інтерактивної бесіди та практичних занять поділився «рецептами» того, що варте висвітлення в ЗМІ, що обов’язково має бути в інформаційному матеріалі, іншими нюансами медійної роботи.

Також правозахисник зупинився на важливому питанні мови ворожнечі та як запобігти її використанню.

Ю. Чумак наголосив, що, відповідно до ст. 34 Конституції України, «кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб – на свій вибір», і в умовах XXI століття людина, яка регулярно інформує про власну діяльність та роботу своєї організації, фактично перетворюється на громадського журналіста. Тому необхідно вчитися працювати в інформаційному полі, знати правові аспекти з цієї царини, не допускати поширення недостовірних відомостей та мови ворожнечі.

Питання, підняті в ході тренінгу, викликали зацікавленість усіх учасників.

Зазначимо, що цей правоосвітній захід був першим, проведеним на базі нового офісу Чугуївської правозахисної групи.

Тренінг проведено в рамках ініціативи ЧПГ «Мости для демократії в Харківській області», яка реалізується в партнерстві з Інститутом міжнародного співробітництва Німецької асоціації народних університетів (DVV), Представництвом DVV International в Україні – в проекті «Регіональні Голоси – Створюємо Мости для демократії» за підтримки Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.