bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Мешканці Княгининівської об’єднаної територіальної громади всерйоз замислюються над створенням ОСББ
28.07.2017

13 та 19 липня 2017 року у Княгининівській ОТГ відбулись два тренінги з питань створення та діяльності ОСББ.

Тренінги відбулись в рамках проекту «Розвиток громадської активності у об’єднаних громадах Волині». Так, 13 липня відвідати захід мали можливість представники селища Рокині, а 19 липня – представники села Княгининок. Княгининівська ОТГ вже має позитивний досвід створення та функціонування ОСББ – таке об’єднання створено у с. Зміїнець. Багатоквартирних будинків з трьома та більше квартирами у нещодавно створеній ОТГ немало, тому питання функціонування ОСББ є доволі актуальними для громади. Цінною є також позиція керівництва: сільський голова всіляко підтримує процеси реформування житлово-комунальної сфери, створення ОСББ та обіцяє підтримку таким утворенням. Обіцяє та виконує. Так, ОСББ у с. Зміїнець у березні 2017 року відповідно до звернення виділено кошти із сільського бюджету у розмірі 10 % від кошторисної вартості робіт по капітальному ремонту покрівлі багатоквартирного будинку. Новоствореним ОСББ у Княгининівській ОТГ також обіцяно підтримку місцевої влади.

У смт. Рокині на захід зібралась рекордна, для проведення подібних заходів, кількість мешканців – близько 60 осіб. Захід у Рокинях також відвідала сільський голова Княгининівської ОТГ Твердохліб Олена та заступник сільського голови – Рудь Юрій. Захід у с. Княгининок також відбувся за участі заступника сільського голови. Це також свідчить про небайдужість влади до даних питань.

Людей турбували різні питання. Хтось вже знаходиться на етапі реєстрації ОСББ або ж організації зборів мешканців з даного питання, а хтось досі потребує інформації, яка розвінчає міфи про шкідливість чи непотрібність створення ОСББ. У Княгининівській громаді доволі активною цільовою групою є старше покоління, - вони ж і були переважно учасниками тренінгів.

Чи збережуться субсидії у людей, після створення ОСББ; що буде з боржниками і на якій основі слід побудувати взаємостосунки із ними; чи справді є державні програми підтримки ОСББ і що вони дають; що робити якщо у будинку немає людини, яка б захотіла та змогла взяти на себе відповідальність бути головою ОСББ – ці та багато інших питань турбували мешканців ОТГ. Тренери та організатори навчання відповідали на всі практичні питання по ходу тренінгу та розповідали про досвід Луцьких та Волинських ОСББ на конкретних прикладах. Початкова зневіра та подекуди скептична налаштованість змінювались роздумами та ґрунтовним аналізом даних питань. Як результат, на сьогодні у селищі Рокині вже три будинки всерйоз замислюються над створення ОСББ і знаходяться на різних етапах реалізації «задуму».

Якщо Ви цікавитесь питаннями створення й функціонування ОСББ, хочете дізнатись більше, знаходитесь на етапі роздумів – Ви можете звертатися до Центру підтримки громадської активності в об’єднаних громадах, у якому на постійній основі надаються консультації зацікавленим особам та постійний супровід у питаннях розвитку об’єднаних громад. Адреса Центру: м. Луцьк, вул. Глушець, 49, офіс 449. Телефон: (0332) 78-59-65. Також можна задавати свої питання в онлайн режимі на сторінці Центру у мережі Facebook: «Центр підтримки громадської активності в об’єднаних громадах – Волинь».

Тренінги та інші заходи проведені в рамках проекту «Розвиток громадської активності у об’єднаних територіальних громадах Волині», що реалізується в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив» за фінансової підтримки Європейського Союзу та співадмініструється РОГО КВУ. “Зміст цієї публікації є одноособовою відповідальністю ОМГО “Волинський Інститут Права” і за жодних обставин не може вважатись як такий, що відображає позицію Європейського Союзу”

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.