bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Учасники круглого столу в Первомайському обговорили впровадження Громадського бюджету
21.07.2017

18 липня в Первомайському Харківської області в рамках публічних заходів, присвячених запровадженню бюджету участі, відбулося засідання круглого столу на тему «Громадський проект м. Первомайський». У заході приймали участь представники виконавчого комітету, депутати, члени координаційної ради з питань бюджету участі.

Нагадаємо, що м. Первомайський було визнано переможцем конкурсного відбору серед українських міст, які отримують підтримку під час реалізації всіх етапів бюджету участі.

Мета проведення круглого столу полягала в залученні громадськості до активної участі у бюджетному процесі міста за рахунок використання сучасного інструменту демократичного управління – бюджету участі. Присутні отримали відповідь на запитання «Що таке Громадський проект?», ознайомились з його основними засадами, етапами реалізації та особливостями функціонування спеціалізованої електронної платформи подачі проектів. Також на заході обговорили комунікаційну стратегію залучення громадськості до участі на всіх етапах впровадження проекту.

Захід розпочався з вітального слова першого заступника міського голови м. Первомайський - Антона Орєхова. Він розповів про специфіку впровадження бюджету участі в м. Первомайський, закцентувавши увагу на обраних для міста параметрах його реалізації: порядок подання та розгляду проектних пропозицій, організація голосування та ін.

Голова ГО «НОВА Енергія» Віталій Филенко розповів про проект «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ -ІІ) впровадження» та заплановану серію публічних заходів у місті. З методами промоції та інформаційної підтримки громадських проектів у місті познайомили слухачів Сергій Омелічкін та Дарія Фастова.

Захід організовано ГО «НОВА ЕНЕРГІЯ» за підтримки Первомайської міської ради.

Захід проведено в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у частині надання допомоги у запровадженні бюджету участі в українських містах у рамках компоненту «Посилення практики участі громадян у бюджетному процесі на місцевому рівні в Україні». Проект фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД). Розробник електронної системи «Громадський проект» — ГО SocialBoost.

Детальна інформація на сайті ГО «НОВА Енергія»: http://nova-energiya.org/

Сторінка ГО «НОВА Енергія» на Facebook: https://www.facebook.com/NOVA.ENERGIYA

Група громадського бюджету м. Первомайський на Facebook: www.facebook.com/groups/Public.project.Pervomayskii 

Контакти

  • Сергій Омелічкін
  • +380508376941

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.