bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як впливати на владу через арт активізм
14.07.2017

У м. Мена ГО «Гром» та молодіжна рада організували цікавий захід. Менян навчали впливати на владу через арт-активізм. Кожен з учасників отримав чудовий посібник «Інструментарій для громадян» та зміг долучитися до цікавого дійства.

Спершу відбувся показ слайдів, в яких був короткий зміст посібника. Інна Скляр на прикладах розповіла про те як кожен громадянин може долучитися до участі у справах міста і стати активним. Було розказно про Всеукраїнські ініціативи «Стеж за грошима», «Задай курс владі», «Успішна громада». А після цього до слова стали активісти, які вже на справах продемонстрували як можна змінювати світ навколо себе. Сергій Лавський розповів про створення інтернет-ресурсу «Менщина», а Вадим Крук презентував Арт платформу та фестиваль «Barterwille art fest». Про громадську організацію «Гром» розповів Сергій Крицький.

Також присутні прийняли участь у театральній постановці, в рамках якої перевтілилися у представників влади, активістів та інвесторів. Була цікава бесіда, де кожен  відстоював свої аргументи і в решті було знайдено трьохсторонній компроміс.

На цьому цікавості не закінчилися і присутні перемістилися на подвір’я. Кожен бажаючий зміг долучитися до розфарбовування будівлі колишньої майстерні. У результаті на одній із стін з’явився патріотичний козак, а також дуже колоритний орнамент. Величезна подяка за вагомий внесок Олегу Євлашу, Каті Ткаченко, Олі Болві, Каті Нікитенко та усім-усім, хто доклав зусиль та долучився до створення арт простору!

Після цього усі долучилися до музичного дебюту дуету «Пуск» (Максим Лукаш та Федя Трало).

Цікавий вийшов захід!  Головне, щоб ми не були пасивними, втілювали свої ідеї в життя і змінювали світ навколо себе.

Даний захід відбувся за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI) та Інституту “Республіка” (www.inrespublica.org.ua) за фінансової підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), та Уряду Канади.

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.