bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тернополяни більше дізнались про особливості безвізового режиму за допомогою он-лайн трансляції
13.07.2017

29 червня 2017 р. в Центрі європейської інформації Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки відбувся семінар «Подорожуй відповідально», присвячений питанням користування безвізовим режимом і легального працевлаштування в країнах ЄС.

Захід проводили спільно ГО “Європа без бар’єрів” (Київ) і тернопільські організації ГО “Спілка Молодіжного Самоврядування” , ГО “Інформаційно-правовий центр “Права людини”. Семінар також транслювався в режимі онлайн-вебінару  у дев’яти інших бібліотеках області.

Під час семінару «Подорожуй відповідально», присвячений питанням користування безвізовим режимом і легального працевлаштування в країнах ЄС, виконавчий директор ГО «Європа без бар’єрів» Ірина Сушко розповіла про важливість запровадження безвізового режиму для України,  його роль та  значення. Також Ірина Сушко наголосила на важливості поінформованості громадян України щодо особливостей дії безвізового режиму задля зменшення відмов у в’їзді громадянам України до країн Європейського Союзу. Голова ГО «Інформаційно-правовий центр «Права людини» Олександра Гриньків розповіла про особливості оформлення документів для виїзду закордон з метою працевлаштування, вибору роботодавця та  проблеми із якими можуть стикнутись потенційні пошукачі роботи.

А голова Правління ГО «Спілка Молодіжного Самоврядування» Ігор Процик  розповів слухачам про особливості та правила подорожування за кордон для туристів, зокрема про те, які документи потрібно мати при собі при перетині кордону з країнами Європи, до яких саме країн Європи діють правила безвізового режиму, що таке правило «90/180» і які існують винятки з цих правил, а також про необхідні суми коштів, які необхідно мати для перебування в країнах Європи. Також Ігор Процик розповів про особливості оформлення національної візи з метою здобуття освіти, про освітні програми та програми обміну Європейського Союзу, дав поради щодо вибору вищого навчального закладу в Європі.

Також у семінарі взяла участь представниця Управління ДМСУ в Тернопільської області  Людмила Скаржевська, яка розповіла про стан видачі біометричних паспортів для виїзду за кордон у відділеннях ДМСУ області, способи реєстрації для подання документів на виготовлення біометричного паспорта громадянина України для виїзду закордон, а також інформувала про співпрацю між ДМСУ області, міською радою та громадськістю у питанні відкриття у м. Тернопіль Центру надання адміністративних послуг.

Як зазначив голова Правління ГО «Спілка Молодіжного Самоврядування» Ігор Процик: “ Проведення даного інформаційного заходу для жителів міста та області за допомогою он-лайн трансляції дало можливість розповісти широкій аудиторії про особливості запровадження безвізового режиму для громадян України, зокрема про важливість такої події для України, що передувало цьому процесу, а також про особливості виготовлення біометричних паспортів громадян України для виїзду закордон. Адже в нашій області досі спостерігається ажіотаж щодо виготовлення біометричних паспортів, про що свідчать  величезні черги до паспортних сервісів та ситуацією із он-лайн реєстрацією. Також було важливо розповісти слухачам про особливості працевлаштування закордоном, оскільки велика кількість мешканців області їде на сезонні роботи закордон, а також про те, що змінюється для тих громадян, які планують подорожувати Європою з метою туризму. Не менш важливо було розповісти слухачам про особливості вступу до ВНЗ Європи, як обирати вищий навчальний заклад, як оформляти національну візу, про освітні програми та програми обміну Європейського Союзу, адже велика кількість молоді з Тернопільської області їде навчатись до вищих навчальних закладів Європи  і бере участь в освітніх програмах та програмах обміну Європейського Союзу.”

Також нагадаємо, що напередодні проведення семінару «Подорожуй відповідально» на Театральному майдані Тернополя відбулась інтерактивна гра «Смарт-поїзка» та  прес-брифінг для представників ЗМІ щодо інформування про проведення заходів в рамках даного проекту за участю виконавчого директора ГО “Європа без бар’єрів”  Ірини Сушко (м.Київ), голови Правління ГО “Спілка Молодіжного Самоврядування”  Ігоря Процика (м.Тернопіль) та голови ГО “Інформаційно-правовий центр “Права людини” Олександри Гриньків (м.Тернопіль).

Усі заходи є частиною інформаційної кампанії «Подорожуй відповідально», яка проводиться в рамках проекту “Просування реформ в регіони”, який виконується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій і “Європейською правдою” за сприяння та фінансової підтримки Європейського Союзу (http://ec.europa.eu/europeaid). Окремі думки, висловлені в матеріалах або озвучені на заході, є особистою позицією авторів/спікерів і жодним чином не відображають точку зору Європейського Союзу

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.