bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тернополяни в центрі міста «проходили кордон» із країнами Європи в рамках гри «Смарт-поїздка»
12.07.2017

29 червня 2017 р. на Театральному майдані Тернополя  відбулася вулична гра «Смарт-поїздка», присвячена інформуванню жителів міста Тернополя та Тернопільської області про правила коректного подорожування та працевлаштування у країнах ЄС і Шенгенської зони.

 Захід проводили спільно ГО “Європа без бар’єрів” (Київ) і тернопільські організації ГО “Спілка Молодіжного Самоврядування” , ГО “Інформаційно-правовий центр “Права людини”.

В обідню пору на Театральному майдані всі охочі мали змогу взяти участь у грі «Смарт-поїздка», задля перемоги в якій треба було правильно зібрати документи для подорожі з заздалегідь обраною метою (туризм, працевлаштування, освіта), а також пройти імпровізований кордон із прикордонником та митником, відповідаючи на їх запитання. Участь у грі взяли і діти і дорослі, які обирали  поїздки з  туристичною метою, навчанням та працевлаштуванням.

Ті учасники гри, які небули зовсім впевнені у своїх відповідях, отримували путівники та інфографіку, із роз’ясненням правил та умов безпечного перетину кордону з ЄС та перебування у країнах Шенгенської угоди. Участь у грі взяли понад 70 містян та жителів області.

Як зазначив голова Правління ГО «Спілка Молодіжного Самоврядування» Ігор Процик: “Беручи участь в цій грі жителі міста та області мали можливість вибрати мету поїздки, необхідний перелік документів для цієї мети та відповідаючи на питання прикордонника та митника пройти кордон. Важливість цієї гри полягає в тому, щоб кожен, хто брав участі в даному заході був перш за все інформаційно, морально та психологічно готовий до проходження кордону за новими правилами. Щоб згодом стикаючись із цим вже на реальному прикордонному пункті перетину кордону не мати неприємностей на кордоні із Європейськими країнами. ”

Також напередоні проведення інтерактивної гри «Смарт-поїзка» відбувся прес-брифінг для представників ЗМІ щодо інформування про проведення заходів в рамках даного проекту за участю виконавчого директора ГО “Європа без бар’єрів”  Ірини Сушко (м.Київ), голови Правління ГО “Спілка Молодіжного Самоврядування”  Ігоря Процика (м.Тернопіль) та голови ГО “Інформаційно-правовий центр “Права людини” Олександри Гриньків (м.Тернопіль).

Захід є частиною інформаційної кампанії «Подорожуй відповідально», яка проводиться в рамках проекту “Просування реформ в регіони”, який виконується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій і “Європейською правдою” за сприяння та фінансової підтримки Європейського Союзу (http://ec.europa.eu/europeaid). Окремі думки, висловлені в матеріалах або озвучені на заході, є особистою позицією авторів/спікерів і жодним чином не відображають точку зору Європейського Союзу

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.