bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Веснянська об’єднана громада отримає дієву демократичну модель розвитку
12.07.2017

Як Веснянська об’єднана громада отримає дієву демократичну модель розвитку та відповідні нормативно-правову та ресурсне забезпечення 11 липня 2017 р. обговорили представники органів місцевого самоврядування, Перший миколаївський місцевий центр з надання БВПД, ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» (ФРММ) та ТОВ «Архізем».


За підсумком наради досягнуто домовленість про співпрацю при розробці Стратегій розвитку, Статуту територіальної громади, генеральних планів сіл об’єднаної територіальної громади .
Фонд допоможе у залученні грантів/інвестицій для формування та реалізації стратегії та згуртує активістів сіл громади навколо побудови власного добробуту у спроможної Веснянської громади. Як казав директор Фонду Михаил Золотухин:
«… Фонд вже має відповідний спішний досвід співпраці з об’єднаним громадами Миколаївщини як «Ресурсний центр сприяння місцевої демократії Миколаївщині» за кошти МФ «Відродження» . Так ще у грудні 2015 р сільська рада Куцурубської ОТГа, міська Баштанська ОТГ затвердили Статути. Так об’єднані громади, як юридичні особи публічного права захистились законодавством України від спроб інших зробити щось без згоди з їх членами.
Статути мають демократичні процедури захисту прав та врахування інтересів мешканців сіл при прийнятті рішень сільради та ії виконавчих органів.. Так ми формуємо умови для правової спроможності об’єднаних громад.
У березні 2017 р . – Стратегію розвитку Куцурубської сільської громади до 2026 та триває експертний супровід ії реалізації .
Саме на формуванні дієвої стратегії при виживанні та розвитку ОТГ, відпрацюванні статутних процедур самоорганізації і демократії участі спрямовано наш сервіс. Так за підтримки різних міжнародних донорів ми допомагаємо налагодити ефективний місцевий бюджетний процес на основі доброчесного запровадження програмно-цільового методу. Триває громадський аудит в Бащтанській, Воскресенській та Мостівській ОТГ. Так ми допоможемо і Веснянсьекої ОТГ на шляху да правової та ресурсної спроможності.. »
За допомогою ФРММ у грудні 2015 р. перша та єдина на Миколаївщтні Куцурубська сільська об’єднана рада.

Вікторія Царьова представила сервіси Першого миколаївського місцевого центру безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД) надано рекомендації щодо налагодження роботи з юристом органів місцевого самоврядування об’єднаної громади та презентувала можливості центру БВПД з надання мешканцям сіл об’єднаної громади безоплатної вторинної правової допомоги допомоги. Заплановані додаткові виїзниі правові консультацій для мешканців сіл Веснянської ОТГ.
Представник ТОВ « Архізем» Віталіна Іскандірова презентувала практичний досвід та можливості ТОВ у розробці генерального плану сіл ОТГ. Так Архізем вже завершую розробку генрального плану с. Куцуруб .
На переконання Веснянськогого голови Леоніда Мухарського, «..Сподівємось на співпрацю з Фондом та командою , що взяла участь у нараді . Плануємо разом сформувати Статут, Стратегию Генральний план сілнашої ОТГ та залучити ресурсі для ії реалізації . Так ми разом зробимо спроможну об’єднану громаду у якої буде добробут, злагода та гармонія…».

Формування спроможної Веснянської сільської об’єднаної громади триває!

Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»
Тел. (0512) 47-38-79

Контакти

  • 47-38-79

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.