bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Юристи «Тисни!» надають допомогу журналістам та активістам
08.06.2017

Ініціатива «Тисни!» спрямована на правову підтримку роботи журналістів та активістів після оприлюденння розслідувань, моніторинг карних справ, відкритих  «за мотивами» викриттів, а також підвищення правової обізнаності активістів в регіонах.

В рамках антикорупційного компоненту проекту «Більше фактів для діалогу» за підтримки МЗС Королівства Нідерландів Інститут висвітлення війни та миру (Institute for War and Peace Reporting) підтримує правову ініціативу «Тисни!» (Push) громадської організації «ТОМ 14». Журналісти та активісти можуть надсилати свої матеріали та/або запитання на адресу [email protected] 

Ініціатива «Тисни!» спрямована на правову підтримку роботи журналістів та активістів після оприлюденння розслідувань, моніторинг карних справ, відкритих  «за мотивами» викриттів, а також підвищення правової обізнаності активістів в регіонах.

Юристи «Тисни!» надають допомогу:

а) у підготовці та поданні заяв про вчинення корупційних злочинів до відповідних правоохоронних органів; 

б) в форматі моніторингу процесу розслідування за кожною поданою заявою,

в) у разі відмови у проведенні розслідування – оскаржуючи такі дії в суді.

Головне завдання «Тисни!» – це доведення оприлюднених розслідувань до логічного завершення: покарання винних, припинення корупційних практик, звільнення посадовців, збереження ресурсів громади і зупинення мільйонних розпилів бюджетних коштів. Порушення в деклараціях, оскарження процедур публічних закупівель, неправомірне виділення земельних ділянок та приватизація нерухомості в комунальній власності – це все питання до новоствореного юридичного сервісу.

Перевагу в отриманні правової допомоги мають грантисти проекту «Більше фактів для діалогу» та журналісти й активісти цільових регіонів проекту (міста Київ, Львів, Одеса, Харків й відповідні області), проте ми заохочуємо ЗМІ/журналістів та ГО/активістів з інших регіонів України звертатись до правової служби «Тисни!» з усіма питаннями пост-публікаційної правової допомоги, а також з питаннями, які виникають в процесі журналістських розслідувань та моніторингів діяльності влади.

Контакти

  • Інститут висвітлення війни та миру
  • [email protected]
  • +38063 5901132

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.