bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Кременчуці почав свою роботу Громадський бюджет-2017
31.05.2017

25 травня 2017 року в Кременчуці відбувся круглий стіл на тему «Громадський проект м. Кременчук» в рамках засідання Робочої групи з питань впровадження Громадського бюджету.

Активну участь у роботі круглого столу приймали представники органів місцевого самоврядування, громадських організацій, ЗМІ та місцеві жителі.

кр9Учасники заходу обговорили зміни до Положення про Громадський бюджет міста. Експерти ГО «НОВА Енергія» Віталій Филенко, Сергій Омелічкін, Олена Агапова підготували та презентували інформацію про досвід Києва, Мелітополя, Бердянська та Краматорська щодо впровадження бюджету участі у 2016-2017 рр., розповіли про ефективні комунікаційні стратегії залучення громадськості до участі на етапах створення громадських проектів та обрання проектів-переможців.

кр8Присутні визначили пріоритетні категорії громадських проектів для Кременчука, а також погодили методи ідентифікації громадян, зокрема, голосування через BankID, електронний цифровий підпис (ЕЦП), «кабінет кременчужанина».

Члени робочої групи проголосували за внесення змін до міської програми «Громадський бюджет м. Кременчук на 2016-2020 роки». Більшістю голосів затвердили розподіл міста на 11 секторів і виділення 250 тис. грн. на проекти громадян у кожному секторі.

кр 13Захід організовано ГО «НОВА Енергія» за підтримки Кременчуцької міської ради. Круглий стіл проведено в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у частині надання допомоги у запровадженні бюджету участі в українських містах у рамках компоненту «Посилення практики участі громадян у бюджетному процесі на місцевому рівні в Україні», який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД). Розробник електронної системи «Громадський проект» — ГО SocialBoost.

Детальна інформація на сайті ГО «НОВА Енергія»: http://nova-energiya.org/

Сторінка ГО «НОВА Енергія» на Facebook:https://www.facebook.com/NOVA.ENERGIYA

Група у Facebook: https://www.facebook.com/groups/kremgrombud

Контакти

  • Сергій Омелічкін
  • +380508376941

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.