bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Києві відбулась фото інсталяція «Мій особливий день»
29.05.2017

26 травня 2017 р. в Києві відбулась фото інсталяція «Мій особливий день», щодо проблем побутового життя людей з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб та осіб похилого віку. 

«Особи з інвалідністю, як і всі інші, мають загально людські потреби: їсти, спати, мати друзів, бути коханими, мати доступ до освіти та можливість отримати роботу. Звичайно, особи з інвалідністю можуть потребувати додаткової допомоги. Але, на нашу думку, це не робить звичайні людські потреби «особливими». Фото інсталяція - це звичайний день неурядових громадських організацій, які надають соціальні послуги» - розповідає керівниця проекту «Соціальні послуги – спільними зусиллями», Олександра Брашовецька.

Інсталяція включає 20 історій неурядових організацій, які надають послуги більше ніж 3000 клієнтам віком від 1 до 98 років. Загалом проект охоплює 12 міст в 6 цільових областях: Дніпропетровська, Запорізька, Київська, Львівська, Черкаська та Чернігівська.

Також, під час заходу було презентовано 5 соціальних проектів, які були реалізовані громадськими організаціями в 4 містах України:

-         НРЦ «Джерело»(Львів) з проектом щодо трудової реабілітації осіб з інвалідністю,

-         БТ «Джерела» (Київ) з проектом щодо тимчасового цілодобового догляду за особами з інтелектуальними порушеннями,

-         БО «Логос» (Чернігів), яка розробила та втілила на практиці програму соціально-побутової адаптації для осіб з інвалідністю,

-         ЗОГОСІ «Людям потрібні люди» (Запоріжжя), в якому працює денний центр догляду для дітей та дорослих з інвалідністю,

-         ГОІ «Родина» (Київ), в якій працює центр соціальної реабілітації та денного догляду для дітей з вадами розвитку.

Загалом, в рамках проекту «Соціальні послуги – спільними зусиллями» підтримано  20 проектів неурядових громадських та благодійних організацій. Важливий елемент кожного проекту – обовязкова підтримка з боку органів місцевої влади.

 Матеріал опублікований у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.