bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Українські діти отримають європейську підтримку
29.05.2017

25 травня 2017 р. дирекція Благодійного фонду «Зміцнення громад» взяла участь в обговоренні питання оздоровлення дітей, родини яких постраждали у результаті російської агресії. Захід відбувся в рамках зустрічі Президента України з  Прем’єр-міністром Вільної Держави Баварія Хорстом Зеєхофером.

 Цьогоріч представники баварського уряду підтримали новий українсько-німецький проект «Європейська підтримка – юним митцям України», основою якого став конкурс дитячої творчості «Моє майбутнє – з рідною землею!». Головним організатором змагань юних талантів вже сьомий рік поспіль є Благодійний фонд «Зміцнення громад».

– Отримавши підтримку представників Баварії, ми трансформували наш традиційний конкурс дитячої творчості у міжнародний проект, метою якого є підтримка обдарованої української молоді. Окремий акцент буде зроблено на реабілітацію діток, які відчули на собі наслідки військових дій. Задля цього Фонд два роки тому вже налагодив співпрацю з урядом Угорщини, завдяки чому понад 100 дітей пройшли курс оздоровлення за кордоном. Влітку 20 переможців конкурсу «Моє майбутнє – з рідною землею!» відвідають Баварію, де зможуть не лише відпочити та отримати психологічну підтримку, а й ознайомитися з багатою культурою і побутом країни, – коментує Тетяна Василик, директор благодійної організації.

Ініціатором проекту «Європейська підтримка – юним митцям України» стала Олеся Костюк – українська художниця. За її словами, такі конкурси не лише допомагають дітям розвивати свій талант, але й популяризують українське мистецтво на міжнародному рівні і привертають увагу спільноти до ситуації на Сході країни.

– Коли ми переглядали роботи учасників, у кожній з них відчувався патріотизм та бажання бачити свою країну вільною і процвітаючою. Глибоко співчуваю родинам дітей, які постраждали внаслідок війни. Щиро сподіваюся, що таборування в Баварії додасть учасникам ентузіазму, віри в себе та відкриє нові грані у їхньому саморозвитку. Також хочу подякувати організаторам конкурсу за професійність та відповідальність, – підкреслює пані Олеся.

Участь в зустрічі також взяли десять юних учасників конкурсу, які розповіли, чому для них важливо розвиватися і розвивати свою країну. Наприкінці заходу діти подарували Президенту та представникам іноземної делегації власні творчі доробки. 

Матеріал опублікований у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.