bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Захистити, доки не пізно: тварини викликають на допомогу людину
25.05.2017

Animal Planet у партнерстві з WWF і Happy Paw запускає в Україні проект, покликаний допомогти зникаючим видам і бездомним тваринам.

Animal Planet поспішає на допомогу осетрам та іншим тваринам, що потрапили у скруту: в Україні 24 травня стартує масштабна кампанія «Осетер викликає підмогу», організована спільно з Всесвітнім фондом природи (WWF) і українським благодійним фондом Happy Paw. Телеканал закликає всіх, хто небайдужий до долі унікальної української фауни, підтримати ініціативу - інформацію про те, як це зробити, можна знайти на сайті www.zovosetra.com.ua.

Осетрові - одні з найдавніших риб на планеті. Вони з’явилися більше 250 мільйонів років тому і без особливих змін пережили динозаврів, але тепер можуть стати жертвою діяльності людини. Колись в Дунаї плавали 5-метрові білуги та їх родичі, а сьогодні 5 з 6 видів, що мешкають в Україні, знаходяться під загрозою зникнення. Виною тому греблі, що перешкоджають міграції риб під час нересту, і браконьєри, які полюють головним чином за дорогоцінною чорною ікрою. Господарська діяльність людини знищила більшість місць нересту уздовж великих річок України, роблячи осетрів, які розмножуються раз в декілька років, особливо уразливими.

Проект «Осетер викликає підмогу» допоможе реалізації плану зі збереження дунайських осетрів, який був прийнятий Радою Європи. Життєздатні популяції збереглися тільки в нижній частині території ЄС. При цьому кампанія закликає захистити не тільки зникаючий вид осетрів, а й усіх тварин, яким потрібна допомога. В рамках проекту на сайті www.zovosetra.com.ua  можна буде пройти тест, складений фахівцями WWF і фонду Happy Paw. Той, хто правильно відповість на питання, зможе отримати іграшку і сертифікат на фіксовану суму, призначену для допомоги тваринам - підопічного можна буде самостійно вибрати на сайті WWF або фонду Happy Paw. Крім цього, учасники тесту дізнаються цікаві факти про осетрових риб і отримають рекомендації, які програми їм варто подивитися на Animal Planet, щоб дізнатися більше про допомогу диким і домашнім тваринам.

Також на сайті www.zovosetra.com.ua розміщені ролики про те, як правильно піклуватися про вихованців. Подивитися їх і поділитися інформацією з іншими - ще один крок на шляху до відповідального ставлення до тварин, які мешкають як в дикій природі, так і поруч з нами. Крім того, можна вибрати відповідну акцію на сайті WWF, Happy Paw, допомогти найближчому притулку або просто подбати про бездомних собак або кішок.

«Animal Planet - це канал, який не просто розповідає про тварин. Він звертає увагу на взаємини світу фауни і людини - вчить розуміти домашніх вихованців, поважати дику природу і співпереживати її мешканцям. Впевнена, що шанувальники каналу не зможуть залишитися байдужими до долі тварин, допомогти яким може тільки людина. Кампанія, запущена Animal Planet в партнерстві з WWF і Happy Paw, запрошує їх до діяльної участі в захисті природи України і всієї планети », - каже Анна Пак, керуючий директор Discovery Networks в Північно-Східній Європі.

Компанія Discovery Communications відома своєю підтримкою соціальних проектів по всьому світу. Так в 2016 році у співпраці з WWF був запущений глобальний проект ‘Project C.A.T .: Conserving Acres For Tigers’ (Збереження акрів для тигрів) з метою - до 2022 року подвоїти число тигрів в дикій природі. Проект «Осетер викликає підмогу» став продовженням глобального партнерства в Україні.

«Показово, що саме осетри стали символом кампанії - ці унікальні риби пережили вимирання в кінці крейдяного періоду, але, схоже, не зможуть пережити XXI століття. Змінити це під силу тільки людині, що вимагає свідомого ставлення як до споживання, так і до господарської діяльності », - розповідає Наталя Гозак, WWF.

«Проблема безпритульних тварин в Україні - це в першу чергу дефіцит соціальної відповідальності у людей і правильно чинної законодавчої бази в державі.

Але кожна людина в силах зробити частинку світу навколо себе добрішим і краще. Для цього не потрібно мати мільйони гривень або нескінченну кількість вільного часу. Потрібно тільки щире бажання дарувати любов і радість, а можливих шляхів реалізації задуманого існує зараз безліч. Ми дуже хочемо, щоб стимул дарувати добро був у кожної людини і став ще однією корисною звичкою незалежно від віку, соціального стану та інших факторів. Головне, дарувати його від чистого серця! », - коментує Ангеліна Дорофєєва, PR-директор БФ Happy Paw

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.