bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Сєвєродонецьку презентували ініціативу з підвищення громадської участі в місті
22.05.2017

В Одесі, Луцьку, Чернігові та Сєвєродонецьку відбуватиметься вимірювання рівня залучення громадян до управління містом з боку мерів міст, міських рад та їх виконавчих органів, яке за своїми результатами покаже не тільки, які можливості для впливу на управління містом є в жителів цих громад, а й якість реалізації заходів по залученню громадян відповідними муніципалітетами. Ініціатива по підвищенню залучення громадян до управління містом започаткована Одеською обласною організацією Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України» та реалізується в Одесі, Чернігові, Луцьку та Сєвєродонецьку. 

 Як зазначила Тетяна Кіріллова: «В ході виконання проекту пропонується використання нової методології оцінки залучення громадян на локальному рівні, тобто в контексті національно устрою публічного управління – рівні місцевого самоврядування 4 міст. В основі методології Керівні принципи, які вироблені Організацією економічного співробітництва та розвитку на основі досвіду країн зі сталим демократичним врядуванням ще на початку двохтисячних років».

 Міські ради за результатами оцінювання зможуть використати результати оцінювання для збільшення ефективності заходів по залученню громадян до управління. Окрім того, організатори розповіли, що в разі зацікавленості муніципалітетів, вони готові долучитись до розробки документів, які можуть знадобитись управлінцям.

 Під час пре-конференції учасники дізналися про 10 керівних принципів залучення громадян до вироблення політики.  Вони викликали доволі жваву дискусію щодо реального рівня залучення громадян до управління містом з боку меру міста, міської ради та її виконавчих органів. В подальшому громадськість міста зможе використовувати результати оцінювання для подальших кампаній, присвячених окремим аспектам громадської участі, а також долучитись до просування змін в діяльності Сєвєродонецької  міської ради по залученню громадян.

 Окрім того, широку громадськість можуть зацікавити щомісячні статті, які розповідатимуть про кращі світові приклади залучення громадян до міського управління, які виходитимуть на сайті izbirkom.org.ua,  http://cvu.od.ua,  на місцевих інформаційних ресурсах.

Ініціатива по підвищенню залучення громадян до управління містом започаткована Одеською обласною організацією Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України» та реалізується в Одесі, Чернігові, Луцьку та Сєвєродонецьку. Ініціативу спрямовано на підвищення рівня залучення громадян до процесу прийняття рішень на місцевому рівні та збільшення поінформованості населення про практики та можливості залучення до процесу прийняття рішень в чотирьох обласних центрах України. Методологія оцінки рівня залучення громадян до вироблення міської політики розроблена на основі змісту «10 керівних принципів залучення громадян до вироблення політики ОЕСР», які відображають практику по залученню громадян в сталих демократичних країнах. В Сєвєродонецьку за реалізацію заходів ініціативи відповідає ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини». 

Докладніше про громадську кампанію по залученню громадян до управління містом можна дізнатись

На сайті Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» за посиланням http://cvu.od.ua

 Проект  «Впровадження в Україні 10 принципів успішного залучення громадян до процесу прийняття рішень від ОЕСР виконується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України». Контакти: ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини», 0506223330, [email protected]

Контакти

  • ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини»
  • [email protected]
  • 0506223330

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.