bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Представники німецького уряду передали Запоріжжю відремонтований дитячий садочок
18.05.2017

16 травня 2017 року представники уряду Німеччини під час урочистого заходу передали мешканцям Запоріжжя повністю відремонтований дитячий садочок, який не працював за призначенням понад 20 років. Загальна вартість ремонтних робіт, а також закупівля меблів для садочка склала близько 12 млн.грн.

Садочок було відремонтовано за кошти, виділені Німеччиною для підтримки регіонів, які прийняли найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб. Реконструкцію садочку здійснено німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у рамках реалізації Ініціатив інфраструктурної програми для України, зокрема, проекту «Розвиток соціальної інфраструктури у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб».

Будівлю садочку було зведено ще 1961 року, aле починаючи з 90-х садочок було закрито. В останні роки, зокрема у зв’язку з суттєвим збільшенням населення Запоріжжя і області через ситуацію на Сході країни, питання розвитку соціальної інфраструктури стало як ніколи актуальним.

Унікальність садочку полягає в тому, що він працюватиме за принципами інклюзії, а, значить, діти з особливостями розвитку зможуть навчатися разом з однолітками і у такий спосіб легше інтегруватись у суспільне життя.

Загалом в садочку навчатимуться 75 дітей, серед яких діти з особливими потребами та діти-переселенці.

У заході взяли участь Генеральний консул Федеративної республіки Німеччина в Україні Вольфганг Мьоссінгер, представник Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини Штефані Левенхаген, Голова Запорізької обласної державної адміністрації Бриль Костянтин Іванович, міський голова Запоріжжя Буряк Володимир Вікторович та керівник Ініціатив інфраструктурної програми для України Уве Штумпф.  

«Я радий, що першим великим проектом, який ми змогли реалізувати в рамках «Ініціативи інфраструктурної програми для України» в місті Запоріжжі, є дитячий садок. Це є доказом того, що ми дотримуємось нашої обіцянки стосовно подальшої підтримки України, уваги до внутрішніх переселенців та допомоги місцевому населенню у покращенні своїх умов життя. Я бажаю радості дітям в своїй новій «домівці» під опікою дуже енергійної та ініціативної команди. Свою подяку хочу висловити всім задіяним з боку GIZ, міської адміністрації, області і, перш за все, архітекторам та підприємствам, які реалізували даний проект з пристрастю до деталей та розумінням потреб дітей», - прокоментував Генеральний консул Федеративної республіки Німеччина в Україні Вольфганг Мьоссінгер

«Сьогоднішнє відкриття – це чудовий приклад успішної спільної роботи з українськими партнерами. Коли я востаннє була в цьому садочку тут була лише напівзруйнована будівля. Пройшло 10 місяців – і садочок не впізнати: повністю відремонтована сучасна будівля, в якій вже невдовзі будуть навчатись 75 дітей! Особливо тішить, що у садочку навчатимуться також діти з особливими потребами, адже це допоможе їм з дитинства легше інтегруватись у суспільне життя», - зазначила представник Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини Штефані Левенхаген.

 Додаткова інформація:

Проект «Розвиток соціальної інфраструктури у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб» є однією з Ініціатив інфраструктурної програми для України, що реалізовуються за дорученням уряду Німеччини федеральною компанієюDeutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Проект спрямований на зміцнення соціальної інфраструктури муніципалітетів (школи, дитячі садки, лікарні тощо), а також поліпшення житлових умов для внутрішньо переміщених осіб. Ініціативи реалізовуються в регіонах з найбільшою кількістю внутрішньо переміщених осіб, а саме у Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях. 

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрями співпраці Німеччини та України є: демократія, громадянське суспільство, державне управління, децентралізація, енергетика та сталий економічний розвиток. Окрім пріоритетних напрямків німецька співпраця охоплює, зокрема, підтримку подолання кризових ситуацій на сході України. Також буде продовжено співробітництво у сфері запобігання ВІЛ/СНІД.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.