bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадські активісти Харківщини вчаться контролювати місцеву владу
15.05.2017

11 травня 2017 р. відбувся другий тренінг в рамках Школи громадського контролю в місті Харків на тему «Моніторинг роботи органів влади: теорія та успішні кейси».

В якості запрошеного тренера виступив Володимир Піньковський, експерт ГО “Центр підтримки громадських ініціатив” (м. Житомир).

Під час заходу, учасники дізнались про те як громадськість та медіа можуть контролювати місцеву владу через моніторинг бюджету, акції прямої дії, аналіз політики, обговорили важливість використання соціальних медіа в роботі громадських організацій та інструменти громадської експертизи.

Вважаємо, що Школи громадського контролю в місті Харків може стати успішною платформою об’єднання зусиль та ресурсів громадськості з метою контролю та підвищення прозорості роботи органів влади в Харківській області”, - відмітила представник ГО «Інститут демократичного розвитку Харківщини» Т. Кушнір.

Нагадаємо, що метою Школи є підвищення професійних навичок журналістів, громадських активістів та блогерів з питань проведення журналістських розслідувань, громадського контролю за органами влади та лобіювання реформ на місцевому рівні з метою підвищення прозорості органів державної влади. Програмою Школи передбачено 5 лекцій та інтерактивних тренінгів за наступними темами: - “Моніторинг місцевих бюджетів: теорія та успішні кейси”, “Відкриті дані: як знайти потрібну інформацію?”, “Доступ до публічної інформації”, “Конфлікт інтересів державних службовців: механізми виявлення та протидії”, “Соціальні медіа: як поширювати інформацію про розслідування?”.

Проект «Прозорі бюджети Харківської області: спільні дії громади та ЗМІ» здійснюється ГО «Інститут демократичного розвитку Харківщини» за підтримки Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.