bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Володимирі-Волинському відбувся майстер-клас із використання місцевої ініціативи
05.05.2017

Місцева ініціатива, або як бути депутатом у своєму місті без депутатського значка, подавати проекти рішень, які підлягають обов’язковому розгляду на відкритому засіданні ради  – розповідали експерти Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії 28 квітня 2017 р. у Володимирі-Волинському.

Майстер-клас, який відвідали активісти міста, стосувався ст.9 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

«Члени територіальної громади мають право ініціювати розгляд у раді (в порядку місцевої ініціативи) будь-якого питання, віднесеного до відання місцевого самоврядування…. Місцева ініціатива, внесена на розгляд ради у встановленому порядку, підлягає обов’язковому розгляду на відкритому засіданні ради за участю членів ініціативної групи з питань місцевої ініціативи».

Отож, базовий закон побудови та функціонування місцевого самоврядування в Україні наділяє громадян рядом можливостей та інструментів, які дозволяють їм впливати на розвиток свого міста, ініціювати вирішення питань, які справді турбують містян.

Впродовж зустрічі експерт ресурсного центру Михайло Шелеп, розповів про правові можливості та власний досвід використання цього інструменту. А Ірина Гайдучик, голова Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії, висвітлила можливості консультаційної та практичної підтримки активістів в процесі використання такої форми активності.

Така зустріч у Володимирі-Волинському є не останньою. В найближчий час планується висвітлення і інших можливостей для членів територіальної громади, зокрема, які стосуються діяльність органів самоорганізації населення (будинкових, вуличних, квартальних комітетів) та громадських рад.

Нагадаємо, що у Волинському ресурсному центру на постійній основі ви можете отримати інформаційну та практичну підтримку у застосуванні та впровадженні, передбачених українським законодавством, інструментів місцевої демократії: місцева ініціатива; громадські слухання; створення органів самоорганізації населення; електронні петиції тощо

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.