bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Арт-шпаківні від дітей із спеціалізованого санаторію «Барвінок»
13.04.2017

12 квітня 2017 р. у санаторії «Барвінок» розмалювали з дітьми шпаківні. «Барвінок» знаходиться у місті Боярка Києво-Святошинського району. Щорічно у ньому перебувають на лікуванні більше тисячі дітей з усієї України. Вони входять до групи ризику щодо захворювання на туберкульоз. Зазвичай, хтось із родини уже хворий, тому дитину відправляють на профілактичне лікування у санаторій. Також чимало дітей у «Барвінку» з малозабезпечених, багатодітних родин, вихованці інтернатів, сироти.

Діти проявили усю свою фантазію, і з великим задоволенням розмальовували шпаківні. І дівчатка, і хлопчики активно демонстрували свої арт-таланти. Участь в акції взяли діти віком від 10 до 13 років.   

Ще на етапі виникнення ідеї ми поспілкувалися з орнітологом, щоб з’ясувати всі спірні моменти. Корисною порадою був вибір фарби та лаку, які не мають відлякуючого пташок запаху. А вчитель біології зі школи для вихованців “Барвінку” порадила не малювати на шпаківнях пташок, щоб справжні пернаті не подумали, що там вже хтось живе. Отак, озброївшись рекомендаціями фахівців, ми активно взялися за роботу.

Майже дві години творилися геніальні шедеври. Завдяки сонячній та теплій погоді малювали ми на подвір’ї біля школи - на зеленій галявині в оточенні берізок. Як тільки шпаківні були готові, вихованці “Барвінку” взялися за їх розміщення на деревах. Минуло ще кілька хвилин - і всі присутні насолоджувалися красою, яку створили дитячі руки та їхня творча фантазія.

Більше фото із заходу можна побачити тут:

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.