bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Рівненщині підготували тренерів для проведення антикорупційних заходів
11.04.2017

5-7 квітня 2017 року громадська організація «Регіональний центр євроінтеграційних проектів» (ГО РЦЄП) провела триденний тренінг з підготовки тренерів в межах проекту «Покоління вільне від корупції».

Учасниками тренінгу стали 1найактивніших студентів, які були відібрані з 69 претендентів. Заявки  надійшли від представників 41 навчального закладу з
15 регіонів України, які беруть участь як в студентському самоврядуванні, так і в роботі інститутів громадянського суспільства.

Тренінг став початком всеукраїнської кампанії з проведення антикорупційних заходів, спрямованих на зменшення толерантності до корупції.

Сергія Гула, один з тренерів, на свої сторінці у Фейсбук зазначив : «Я сьогодні був в раю! А точніше серед прекрасного студентського активу, яке вільне від корупції! Це було фантастично! Народ, в нас є таке покоління!»

Тренерами заходу були:

Марія Цип’ящук, координатор та юрист громадської приймальні УГСПЛ в м. Рівному, керівник юридичної клініки “Pro bono” НУОА, модератор кіноклубу документального кіно про права людини DOCUDAYS UA у Рівному.

Сергій Гула, адвокат, член Асоціації правників України, член конкурсної комісії Національного антикорупційного бюро України, експерт Центру протидії корупції, учасник Антикорупційної групи Реанімаційного пакету реформ та засновник національного Руху “Ні хабарництву! Я не даю і не беру хабарів”

Юрій Дюг, відомий журналіст-розслідувач, керівник ГО “Антикорупційний моніторинг”, автор ряду резонансних антикорупційних розслідувань.

Василь Нетепчук, заслужений працівник освіти України, тренер з командоутворення, лідерства та комунікацій з багаторічним стажем.

Богдан Король, експерт ГО “Регіональний центр євроінтеграційних проектів, керівник моніторингової програми антикорупційних програм університетів, тренер зі спіральної динаміки.

Окрім тренінгів, проект «Покоління вільне від корупції» передбачає перевірку наявності та моніторинг виконання антикорупційних програм у вищих навчальних закладах, результати якого будуть оприлюдненні ГО РЦЄП після завершення проекту.

Паралельно із зазначеними заходами, в межах проекту проводиться мобільна виставка для школярів, присвячена проблемі толерантності до корупції та шляхам її вирішення. Кожний захід супроводжується інтерактивним конкурсом малюнків і флешмобів, слідкувати за якими можна у групах проекту в соціальних мережах  (https://www.facebook.com/groups/generation.free.of.corruption/ або https://vk.com/event142100305 ).

* Цей документ підготовлено за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цього документу є одноособовою відповідальністю ГО «РЦЄП» і за жодних обставин не може вважатися як таким, що відображає позицію Європейського Союзу.

Контакти

  • Руслан Костюкевич
  • 0677061333

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.