bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Слов’янську журналісти та активісти вчились фактчекінгу та комунікації з місцевою владою
10.04.2017

8 та 9 квітня 2017 р. у Слов’янську відбувся заключний 2-х денний семінар у межах Антикорупційної медіа школи присвячений двом темам – Комунікація НУО, ЗМІ і влади та фактчекінг в роботі журналістів місцевих ЗМІ.

В перший день семінару, учасники розглянули питання взаємодії громадських організацій з владою, використання різних інструментів для досягнення максимального інформування громадян про різні акції, дії, програми через використання ресурсів інтернет-простору, ЗМІ, соціальних мереж. Сергій Попов, детально зупинився на взаємодії громадських організацій зі ЗМІ, як до одного з інструментів, який здатний максимально швидко донести до цільової аудиторії потрібну інформацію.

Другий день семінару було присвячено перевірці інформації, яка з’являється в ЗМІ. Сергій Попов зазначив, що для України фактчекінг не характерний для переважної кількості ЗМІ, і тільки пара ресурсів займаються перевіркою достовірності інформації. І в умовах інформаційної війни, яка йде, необхідно навчитися фільтрувати той потік інформації, який є в інтернет просторі. Були запропоновані інструменти, за допомогою яких можна верифікувати інформацію, виявити фейки, якими насичене інформаційний простір.

Проект «Прозорі бюджети міст Донбасу: протидія корупції та сприяння реформам в регіоні» здійснюється ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Контакти

Коментарі

Ганна Кіященко   2569 днів тому   #  

Що таке фактчекінг українською мовою? Невже немає відповідника?

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.