bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Активні громадяни та поліція Запоріжжя об’єднують зусилля для захисту безпритульних тварин
10.04.2017

6 квітня 2017 р. за ініціативи ГО «Запорізька правозахисна група» відбувся круглий стіл в рамках навчальної програми «Безпечне місто: школа активних громадян». 

Захід об’єднав в одному місці представників поліції, захисників тварин, місцевих мешканців та представників громадських організацій, які протягом дня виробляли спільний план дій щодо захисту безпритульних тварин в Запоріжжі. Ця тема була визначена учасниками як одна з найбільш актуальних для міста на попередніх тренінгах в рамках проекту.

На початку круглого столу, зоозахисники, які представляють організацію “Служба захисту тварин” Олеся Кулик та Олена Архіпова представили учасникам проект Програми захисту безпритульних тварин. Цією Програмою передбачається будівництво притулку та клініки для безпритульних собак та інших тварин, що потрапляють у біду. Прийняття Програми позитивно вплине на покращення благоустрою, екологічного стану районів міста та здоров’я громадян в місті Запоріжжя. Представники Патрульної поліції в місті Запоріжжя виступили з пропозицією проводити спільні з зооволонтерами просвітницькі заходи в навчальних закладах міста задля поширення серед школярів правил поводження з тваринами, а також нагадати про необхідність захищати та піклуватися нашої природи.

З метою популяризації ідеї прийняття Програми захисту безпритульних тварин серед місцевих мешканців, Наталя Доценко (БФ “Сподівання”) та Анна Дворна (радник Мінсоцполітики із питань внутрішньо переміщених осіб) запропонували поширення в місцевих ЗМІ соціальних відеороліків  молодих запорізьких режисерів, що минулого тижня виграли призов місця у Львові на фестивалі соціальної реклами “Молодія”. Ярослава Братусь, представник організації “Український світ”, запропонувала створити постійно діючий онлайн чат для оперативного обміну інформацією та її розповсюдження серед громадських активістів та поліції в місті Запоріжжя.

Круглий стіл, що розпочався вдень, закінчився тим, що ввечері всі учасники вже в прямому півторагодинному телеефірі на місцевому телебаченні ТРК “Запоріжжя” в програмі “Знак запитання” говорили про взаємодію поліції та громади, а також закликали підтримати ініціативу щодо захисту тварин у місті Запоріжжя.

Проект «Партнерство заради безпеки в Запоріжжі: спільні дії громадян, поліції та влади» здійснюється  ГО «Запорізька правозахисна група».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.