bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ГО «Пісочинська альтернатива» реалізує проект «Впливаємо на владу разом»
28.03.2017

ГО «Пісочинська альтернатива» упродовж дев’яти місяців за підтримки Європейського фонду за демократію реалізує проект «Впливаємо на владу разом». У межах проекту на практичних прикладах проводяться тренінги для громадських активістів та депутатів Харківської області за різними напрямками: від визначення проблем громади й до проектної роботи щодо вирішення нагальних питань розвитку місцевої громади.

На цей час було проведено 43 тренінги в дев’яти громадах Харківської області – Пісочин, Лозова, Зміїв, Дергачі, Сахновщина, Чугуїв, Люботин, Рогань, Мерефа.

Під час реалізації проекту в місті Мерефа було залучено близько 15 місцевих активістів та депутатів, для яких було проведено 8 тренінгів із різних тем. Завдяки навчанню вдалося зібрати команду активістів, які взяли участь у виборах об’єднаних громад. Шість активістів стали депутатами Мереф’янської об’єднаної громади. А головним результатом стало те, що люди об’єдналися навколо вирішення спільних проблем та створили громадську організацію - 1 грудня відбулася офіційна реєстрація Громадської організації «МЕРЕФ’ЯНСЬКА АЛЬТЕРНАТИВА». 

Створивши потужну конкуренцію діючим представникам місцевих органів влади, громадські активісти зробили вагомий внесок у розвиток демократії в Україні.

На виборах у Рогані командою діючого місцевого голови було використано всі законні та незаконні методи для досягнення результату виборів із застосуванням адміністративного ресурсу районного та обласного рівнів. На виборах у Рогані, на жаль, активістам не вдалося вибороти представницький мандат, але є позитивні результати - конкуренція, кошти місцевого бюджету та виділена субвенція на інфраструктуру були витрачені за призначенням, в інтересах громади, а не в інтересах окремих чиновників.


Під час реалізації проекту було проведене опитування учасників із гендерних питань. Результати опитування є досить цікавими: жінки чомусь вважають себе емоційно нестриманими і, в переважній більшості, довірили б управлінські посади саме чоловікам, а не жінкам, хоча думка чоловіків розділилися 50% на 50%.
Безперечно, радує те, що всі, хто брав участь в опитуванні, вважають, що чоловіки й жінки повинні мати рівні права.

Під час реалізації проекту організатори зіткнулися з такою проблемою, як відмова в наданні приміщення для проведення тренінгів та семінарів.

Зокрема, в Рогані місцевий голова відмовив у наданні приміщення. Також однією з проблем є низька активність мешканців у деяких громадах, наприклад, у Люботині.

Зараз триває активна реалізація проекту. Запрошуємо всіх бажаючих до навчання. Навчання проводиться безкоштовно. Контактний телефон - (099) 288-50-78. У межах проекту працює сайт, де можна знайти інформацію про громади, в яких проводяться навчання, а також створено групу, у facebook ВПЛИВАЄМО НА ВЛАДУ РАЗОМ, через яку можна долучитися до навчання.

Ласкаво просимо!

Станіслав Шапарь

Контакти

  • ГО «Пісочинська альтернатива»
  • (099) 288-50-78

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.