bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Підсумки Конкурсу коротких відео історій «Люди та війна»
28.03.2017

Команда проекту «СторіМейкер: школа громадянської журналістики» дякує усім учасникам, які надіслали свої роботи на Конкурс коротких відео історій «Люди та війна», що був організований з 1 по 20 березня 2017 року

Кожен із вас доклався до розвитку громадянської журналістики в Україні та отримав можливість розказати глядачам свою історію про долі вихідців з Донбасу, які рятуючись від збройного конфлікту та переслідувань на Сході України, покинули свої домівки та поїхали шукати притулку в інших регіонах України.

Організаційний комітет Конкурсу отримав 29 сюжетів. Із них у фінал було відібрано 18 робіт, що відповідали усім вимогам конкурсу. Серед фіналістів — 13 історій від громадянських журналістів, студентів та активістів, та 5 історій від професійних журналістів.

Враховуючи надзвичайну актуальність тематики, вибір переможців був особливо непростим завданням для членів журі Конкурсу, до складу якого увійшли:

  • Олена Танасійчук, президент БФ «Суспільні ресурси та ініціативи», керівник Відкритого університету для дорослих м. Чернівці, координатор Міжнародного конкурсу журналістських публікацій імені Юрія Атамана;
  • Сергій Гармаш, головний редактор Інформаційного агентства «ОстроВ»;
  • Тетяна Кузнєцова, доктор наук із соціальних комунікацій, професор, медіаексперт, декан факультету журналістики НУ «Одеська юридична академія»;
  • Наталія Нечаєва-Юрійчук, кандидат історичних наук, асистент кафедри політології та державного управління Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, викладач курсу «Політична журналістика».

Надіслані сюжети оцінювалися за такими критеріями, як визнання та повага автором людської гідності, висвітлення позицій кількох сторін, відсутність ненормативної лексики, авторський контент, розкриття тематики та якість втілення ідеї.

Переможці Конкурсу коротких відео історій «Люди та війна»

Перше місце:

  • «Что за испуганным взглядом?», автори: Олександр Іванов (м. Донецьк) та Максим Мацюк (м. Тернопіль);
  • «Ми втратили відчуття дому (переселенки Аліна та Олена)», автори:  Гаврилюк Христина та Максим Волошин (м. Чернівці).

Друге місце:

  • «Асоціації», автор: Аліса Кулакова (м. Одеса);
  • «У кожного історія своя», автор: Христина Мосін (м. Чернівці).

Третє місце:

  • «Люди и война», автор: Анастасія Смітюк (м. Одеса).

Переможці Конкурсу коротких відео історій, надісланих професійними журналістами:

  • «Переселенці залишилися не лише без домівок, а й без права голосу», автор: Олена Сорокалітня (телеканал ТВА, м. Чернівці);
  • «Коли вчишся жити по-іншому», автор: Марія Шиманська (телеканал ZIK, м. Львів).

Переможці конкурсу будуть нагороджені смартфонами, грошовими преміями та грамотами. Кращі роботи будуть опубліковані на сайті Інформаційного агентства «ОстроВ» та на сайті «СторіМейкер: школа громадянської журналістики».

Організаційний комітет вдячний всім учасникам за активність, професійність, небайдужість і прагнення бути об’єктивними у висвітленні таких складних тем, як наслідки збройного конфлікту на Сході України, питань інтеграції та проблематики взаємопорозуміння між людьми!

З 27 березня до 10 квітня 2017 року проект «СторіМейкер: школа громадянської журналістики» оголошує онлайн голосування, у якому кожний із сюжетів-фіналістів Конкурсу коротких відео історій «Люди та війна» отримає можливість вибороти приз глядацьких симпатій.

Віддати свій голос за найкращий сюжет можна на YouTube каналі проекту «СторіМейкер: школа громадянської журналістики» — Конкурс «Люди та війна», березень 2017 - поставивши лайк під відео, яке вам найбільше сподобалося.

Історія-переможець онлайн голосування буде нагороджена грамотою та отримає цінний приз.

Конкурс організовано «СторіМейкер: школа громадянської журналістики» за підтримки GPD Charitable Trust, ГО «Ініціатива демократичного розвитку», ІА «Остров» та Відкритого університету для дорослих.

Контакти

  • «СторіМейкер: школа громадянської журналістики»
  • https://school-cj.org/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.