bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Що таке проектний менеджмент обговорювали у Велицьку
27.03.2017

23 березня 2017 року у селі Велицьк відбувся вже другий тренінг в рамках проекту «Розвиток громадської активності у об’єднаних громадах Волині».

Велицька об’єднана громада одна з п’яти, що беруть участь у проекті, який дозволяє активістам з середовища місцевих мешканців та органів місцевого самоврядування значно підвищити свою компетенцію з ряду питань важливого значення для розвитку громад. Створення та діяльність органів самоорганізації населення, громадських організацій, фандрейзинг, адвокаційні кампанії, проектний менеджмент – це теми, які висвітлюються в рамках проекту. Так, 23 березня активістів навчали саме проектному менеджменту.  

 Під час навчання, учасники мали змогу довідатися про всі тонкощі проектного менеджменту. Попереднє навчання у об’єднаній громаді стосувалося створення та діяльності громадських організацій. Й не дивно, що саме у такій послідовності висвітлюються питання розвитку громади, адже найбільшою мірою можливості проектного менеджменту розкриваються як раз для громадських організацій. Так, більшість донорів та грантодавців надають можливості фінансування тих чи інших соціально важливих проектів як раз для громадських організацій, на відміну від органів влади та комунальних підприємств.

Що ж таке проект, як його написати, які теми є найбільш актуальними на сьогодні, з яких частин складається проект, де шукати фінансування для свого проекту та багато іншого обговорювалося під час навчання «Можливості використання проектного менеджменту для розвитку територіальної громади».

Не стало дивиною, що більшість учасників вбачають основними напрямками для впровадження проектних ідей – культуру та освіту; наголошують на проблемах, які існують з дозвіллям молоді, неформальною освітою тощо. 

 Для тих, хто з різних причин не зумів долучитися до навчання, нагадуємо що у рамках проекту діє Центр підтримки громадської активності в об’єднаних громадах, у якому на постійній основі надаються консультації зацікавленим особам та супровід у різних питаннях розвитку об’єднаних громад. Адреса Центру: м. Луцьк, вул. Глушець, 49, офіс 449. Телефон: (0332) 78-59-65. Також можна задавати свої питання в онлайн режимі на сторінці Центру у мережі Facebook: «Центр підтримки громадської активності в об’єднаних громадах – Волинь».

 Наступні тренінги у с. Велицьк попередньо заплановані на квітень 2017 року, про що додатково будуть поінформовані мешканці громади, у тому числі через офіційний сайт Велицької ОТГ. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.