bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чиновників і депутатів Харківщини підготували до заповнення е-декларацій
24.03.2017

Цьогоріч представники органів місцевого самоврядування вперше масово подають електронні декларації про своє майно, доходи та витрати. Щоб допомогти декларантам-новачкам розібратися у процедурі, Благодійний фонд соціального розвитку Харківської області провів у сільських районах цикл інформаційних семінарів.   

Заходи відбулися на Валківщині, Барвінківщині, Первомайщині, Балаклійщині, Лозівщині, Нововодолажчині, Дергачівщині та Великобурлуччині. Депутатам і чиновникам було презентовано покрокову інструкцію з заповнення електронної декларації, та правові основи е-декларування. Всі семінари проходили в інтерактивному режимі: учасники обговорювали з експертом суперечливі моменти, задавали уточнюючі запитання.  Наприклад, кого з членів родини треба вказувати у декларації, чи вважається житлова субсидія доходом, куди вписувати отримані кредити і таке інше.

«Я дивилася відеоролик про те, як заповнювати декларацію, вивчила інформацію на сайті НАЗК, але питання все одно залишилися. І завдяки цьому семінару на більшість з них вдалося отримати відповідь», - розповідає керуюча справами виконкому Лозівської міськради  Лариса Шульгінова.

«Ми почули багато нової корисної інформації, яка, певен, допоможе без проблем пройти процедуру декларування», - зауважує заступник голови Барвінківської районної ради Віктор Ухань.    

Більшість представників місцевих рад вже отримали цифрові підписи та почали заповнювати електронні декларації. Однак процес декларування навряд чи пройде гладко, вважає експерт.

«Далеко не всі сільські голови, депутати вміють працювати з комп’ютером, користуватися Інтернетом. Тож проблеми напевно будуть. Сподіваємося, що завдяки нашим семінарам кількість проблемних випадків буде мінімальна», - каже експерт Фонду Олег Конотопцев.

Нагадаємо, на заповнення е-декларацій представникам органів місцевого самоврядування було відведено три місяці. Останній строк подачі електронного звіту про статки, витрати і майно – 31 березня.

Благодійний фонд соціального розвитку Харківської області вже другий рік організовує у районах Харківщини інформаційні семінари в рамках проекту «Школа місцевого самоврядування». На заходах висвітлюються найактуальніші теми, що стосуються діяльності місцевих рад, надаються консультації та практичні поради.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.