bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Активізація літніх людей - ресурс для громади
20.02.2017

Понад три місяці у с. Давидів Пустомитівського р-ну Львівської обл. громадські активісти активно працюють у напрямку соціального захисту та організації дозвілля для людей поважного віку. Проведено більше 15 заходів, понад 50 зацікавлених літніх людей, «діалог поколінь» серед різних вікових груп, і це тільки маленький початок великих змін.

В грудні 2016 року у Давидові розпочалася реалізація масштабного проекту «Соціальний супровід та організація активного дозвілля літніх людей», що фінансується Європейським Союзом. Проект реалізовується ГО «Центр просвітництва та розвитку людини» у партнерстві з Давидівською сільською радою, Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Спілкою Робітничих Самаритян Грузія (ASB-Georgia)”.

Проект передбачає надання послуг денного догляду одиноким людям поважного віку (санітарно - гігієнічні послуги, допомога у побутовому обслуговуванні тощо), що проживають на території Давидівської сільської ради, а також організацію активного дозвілля для літніх людей в Інформаційно – ресурсному центрі громади, що створений в рамках діяльності ГО «Центр просвітництва та розвитку людини». 

«Літні люди насправді довго чекали того. Вони відчули себе потрібними. Вони готові працювати. Вони вже запропонували купу ідей, про які ми навіть і не думали», - коментує керівник проекту Наталія Проць. – Кожного тижня активні поважні люди збираються на різнопланові заняття, які включають навчальні заходи, літературні читання, перегляд фільмів, дискусійні панелі, майстер-класи ручної роботи. В процесі діяльності  ми побачили вагомий потенціал, який можна і навіть необхідно використати на користь громаді».

Ще одним компонентом проекту є залучення громади, зокрема молоді, до допомоги потребуючим одиноким людям поважного віку, що має важливий соціальний ефект у вихованні молодої генерації. Протягом цього часу пройшло кілька акцій, спрямованих на допомогу одиноким літнім людям (сформовані волонтерські загони, відвідували стареньких людей та допомагали їм по господарству; під час акції «Янголи-помічники» діти продавали печиво, випечене давидівськими господинями, а на отримані кошти придбали речі для одиноких людей (товари першої необхідності, засоби особистої гігієни, побутова хімія тощо).

Здавалося б звичайнісінька громада, а скільки активності та потенціалу…

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.