bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Татарбунарах секретарі сільрад вчилися заповнювати е-декларації
20.02.2017

Чергове заняття «Школи секретарів сільських рад» відбулося 16 лютого в читальному залі Татарбунарської районної бібліотеки.

На цьому семінарі 18 представників сільрад Татарбунарського району, співробітників виконавчого комітету і депутатів Татарбунарської міської ради вчилися працювати з е-деклараціями.

«Школа секретарів сільських рад» - унікальна навчально-комунікаційна програма для представників сільських рад Татарбунарського району, яка впроваджується Одеською обласною організацією Комітету виборців України з початку 2016 року. Тематика занять Школи визначається самими учасниками, тренерами виступають практикуючі юристи, представники органів влади та недержавних організацій. Крім навчального компонента в ході занять налагоджується взаємодія між представниками сільських рад з чиновниками районного та обласного рівня, громадськими активістами.

З початком роботи в лютому 2017 року Татарбунарського офісу Мережі правого розвитку (на базі Одеської обласної організації Комітету виборців України) «Школа секретарів сільських рад» отримала нове «дихання» як один з інструментів посилення потенціалу громад. Заняття Школи протягом 2017 року проводиться щомісяця на базі Татарбунарської районної бібліотеки.

З огляду на побажання учасників «Школи», їх недостатній рівень знань і практики зі складання електронних декларацій, основною темою заняття 16 лютого 2017 року став проблематика е-декларацій. Керівник Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку Леонід Семененко зупинився на найбільш важливих аспектах підготовки та подання електронних декларацій посадовими особами і депутатами місцевих рад. У процесі заняття, секретарям роз’яснено порядок заповнення декларації, а також використання при цьому можливостей державних реєстрів та внесених до них даних декларантів та членів їх сімей. Крім цього, для учасників були підготовлені відповідні роз’яснення НАПК, вилучення з чинного законодавства і нормативно-правової бази щодо порядку заповнення та подання декларацій.

Продовжуючи роботу Школи, Леонід Семененко обговорив з учасниками питання порядку врегулювання конфлікту інтересів в роботі органів місцевого самоврядування та депутатського корпусу місцевих рад при виконанні ними своїх повноважень. Учасники Школи були ознайомлені з основними положеннями чинного антикорупційного законодавства з цих питань. На конкретних кейсах наведено приклади реального і потенційного конфлікту інтересів, які можуть виникати в процесі роботи органів місцевого самоврядування - використовуючи положення чинного антикорупційного законодавства, учасники шукали шляхи виходу з ситуації, що створилася. Учасникам семінару також надані витяги з Закону України «Про протидію корупції», матеріали рекомендаційного характеру. Наостанок, учасники навчання дізналися про новели законодавства за січень-лютий 2017 року, актуальні питання судової практики у цивільних справах.

За пропозицією учасників Школи, наступне заняття заплановано на 23 березня 2017 року. До 16 березня організатори Школи чекають від учасників пропозицій за тематикою, за підсумками отриманих пропозицій буде визначена тематика заняття. «Ми продовжуємо вчитися і підвищувати свій професійний рівень, тим самим сприяючи розвитку громад» - підкреслив керівник Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку Леонід Семененко.

«Школа секретарів Сільських рад» проводитися Татарбунарським Офісом Мережі правового розвитку Одеської обласної организации ВГО «Комітет виборців України».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.