bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Білгороді-Дністровському обговорили результати діяльності міських депутатів
20.02.2017

14 лютого 2017 р. Одеська обласна організація Комітету виборців України провела круглий стіл у Білгород-Дністровскому, присвячений атестації місцевих депутатів. 

За результатами оцінювання ніхто з депутатів Білгород-Дністровської міської ради не отримав максимальну оцінку в «5 балів». Але позитивними «4 балами» була оцінена діяльність 9 міських депутатів. А ось негативними «2 балами» була оцінена діяльність одного депутата з 34-х. Більшість же депутатів отримали посередні «3 бали».

«Вплив на поширеність таких «трійок», здебільшого, спричинила повна відсутність на офіційному сайті ради біографічних відомостей та фото депутатів та неактивне використання всіх доступних депутатам інструментів для взаємодії з виборцями та представлення їх інтересів, як то подання депутатських запитів, використання для комунікації з виборцями соціальних мереж та неоприлюднені річні звіти. Проте, вирізняє депутатів Білгород-Дністровської міської ради серед інших міських рад Одеської області, які проходили аналогічне оцінювання, добровільне оприлюднення декларацій про доходи за 2015 рік. Тільки два депутати не розкрили відповідну інформацію.», - відзначив Анатолій Бойко, голова Одеської обласної організації Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України».

В свою чергу, Ольга Ціпуленко, секретар Білгород-Дністровської міської ради, звернулась до присутніх депутатів з пропозицією якомога швидше оприлюднити тексти своїх звітів, аби виборці мали змогу з ними ознайомитись.

Під час круглого столу представники організації надали кожному депутату персональні рекомендації по підвищенню якості здійснення своїх депутатських повноважень та вдосконалення взаємодії з виборцями.

Персональне оцінювання кожного з 34 депутатів Білгород-Дністровської міської ради відбувалось по заздалегідь завданому набору критеріїв, які здатні на об’єктивній основі дати максимально повну оцінку діяльності депутатів.

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад» та про результати оцінювання можна дізнатись:

На сайті організації

В розділі «Атестація місцевих депутатів» на інформаційному ресурсі «Ізбірком»:

В соціальній мережі Facebook на сторінці: «Местные депутаты. Аттестация».

ПРЕЗЕНТАЦІЯ

ПОВНИЙ ЗВІТ

Проект «Атестація депутатів місцевих рад. Одеська область», що здійснюється ООО ВГО КВУ, направлено на вдосконалення діяльності новообраних депутатів 8 місцевих рад Одеської області за допомогою проведення персонального оцінювання діяльності місцевих депутатів на предмет відповідності їх діяльності параметрам відкритості, прозорості, підзвітності та доброчесності протягом першого року повноважень, а також на підвищення поінформованості виборців про діяльність їх місцевих депутатів.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.