bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Які зміни чекають неприбуткові організації та підприємців у 2017 році?
30.01.2017

Лариса Церетелі, голова ГО «Центр медіації «Точка зору», аудитор, під час прес-конференції у Запорізькому медіа-центрі розповіла, що чекає на бізнес у 2017 році, у зв’язку зі змінами в оподаткуванні.

 ✔️Масове закриття ФОПів, які не здійснювали підприємницької діяльності, не спричинить негативного впливу на економіку

За неофіційною інформацією, говорить пані Лариса, у запорізькій області за грудень-січень, припинили свою діяльність близько 7000 підприємців, але щоб розібратися у причинах, що спонукали людей до закриття, потрібно відповісти на три запитання. Хто припинив підприємницьку діяльність і чому, та до чого це призведе?

Перша причина. У податкове законодавство внесені зміни, відповідно яких, з 1 січня , 2017-го року, підприємці, що перебувають на загальній системі оподаткування, зобов’язані сплачувати єдиний соціальний внесок (внесок у пенсійний фонд), не залежно від того, чи є у них прибуток. Заради справедливості, потрібно сказати, що такі ж підприємці, що обрали спрощену систему оподаткування, тобто на єдиному податку, вже приблизно 15 років сплачують єдиний соціальний внесок незалежно від того, чи є в них прибуток. Тобто, з 1 січня, підприємців, на різних системах оподаткування, поставили в однакові умови.

То чому ж почалося масове закриття? Тому що підприємці, які зареєстровані, але діяльності не здійснювали, не платили ЄСВ, і виявляється у нас таких дуже багато, вирішили припинити свою діяльність.

Чому вони цього не робили раніше? До недавнього часу, зареєструвати припинення підприємницької діяльності було процедурою складною, нервовою та дорогою. Зараз же процедура реєстрції припинення підприємницької діяльності у реєстратора триває близько 30 хвилин.

Тому, підсумовуючи, зачиняються підприємці, які протягом останніх 2-9 років діяльності не здійснювали, робочих місць не створювали, податків і соціальних внесків не сплачували, відповідно негативні наслідки для економіки відсутні.

✔️Про “мінімалку” у 3200 гривень

Загальне правило таке, якщо найнятий співробітник працює на основному місці роботи, і він відпрацював повний робочий час, то його заробітна плата не може були меншою за мінімальну.

Але у випадку коли співробітник відпрацював не повний бюджет часу, або працює за сумісництвом, він може отримати меншу заробітну плату. При цьому сума ЄСВ складе ті ж 704 гривні, при умові що цей працівник зареєстрований на основному місці роботи.

✔️Штрафи за порушення трудового законодавства.

Сума штрафу у 320 тисяч гривень, яку підхопили ЗМІ, застосовується лише у тому випадку, коли підприємці не дають провести перевірку своєї діяльності, у даній ситуації - інспекції з праці, які здійснюють перевірку на наявність неоформлених, співробітників. Відповідно, щоб не отримати подібних штрафів потрібно надати можливість комісії здійснити свою перевірку.
Якщо перевірка встановить факт, що на підприємстві працюють неоформлені співробітники, за кожного такого “нелегала” передбачено штраф у розмірі 96 000 гривень.

✔️Неприбуткові організації

Зміни чекають і на неприбуткові організації, які також будуть у 2017 році подавати фінансові звіти.

Контакти

  • Запорізький медіа центр
  • http://mediacentr.zp.ua/

Коментарі

Андрій Попов   2639 днів тому   #  

Іде повне знищення нашої країни...

  •   Пiдписатися на новi
Естер Андріяко   2558 днів тому   #  

Доброго дня, колеги!
Велике прохання до адміна: ВИДАЛІТЬ, будь ласка, це моє "гниле" ниття про підвищення податків.

В підвищенні винен ОСОБИСТО пан Ляшко, як ми вже тепер розібрались... Який любить, роблячи собі політичну кар'єру, "загрібати жар чужими руками" і "їхати в рай на чужому горбі"... Мені прикро, що пан Олег не розуміє, що для стабілізації соціально-економічного положення в крайні, потрібно, навпаки, зменшувати податки, стимулюючи розвиток економіки, а, головне, ЗМЕНШУВАТИ армію тунеядців і ледарів, які не хочуть працювати. Навчати жінок та дівчат вміти "виживати" в умовах госпрозрахунку та бути конкурентними... А для цього потрібно створювати "бізнес-інкубатори" та інші "стартапові" соціально-економічні об'єкти.
Але не тільки це...

Також спасибі Президенту Петру Порошенко за те, що розпочав діяльність на ліквідацію податкової поліції...
Я так думаю, що Він читав мій цей піст тут.
Що ж дуже добре, що інформація
дійшла до потрібного рівня...
Успіхів йому у розпочатій справі і благословень від Бога у Христі!

Слава Україні! Героям - СЛАВА!

  •   Пiдписатися на новi
Естер Андріяко   2558 днів тому   #  

Дякую за оперативне реагування :)
А то не гоже і непорядно звинувачувати невинних...

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.