bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Полтаві відбувся тренінг із захисту прав ВПО
12.01.2017

В Полтаві громадська організація «Інститут гендерних трансформацій» в рамках проекту «Соціальний капітал жіноцтва Полтавщини – жінкам ВПО», який реалізується за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні, розпочав  низку тренінгів та семінарів з засад громадського лобіювання та адвокації.

Перший тренінг на тему «Механізми захисту економічних прав внутрішньо переміщених осіб», який провела радниця Міністерства соціальної політики з питань ВПО по Полтавській області Вікторія Курилко, пройшов в приміщенні Інтеграційного центру для ВПО та місцевої громади.

Результатом тренінгу, в якому взяли участь 18 внутрішньо переміщених осіб, стало, за відгуками учасників, усвідомлення необхідності об’єднання переселенців, готовність утворювати громадські формування для спільного захисту та представлення своїх прав в органах влади та місцевого самоврядування. Так, учасники з Чутівського району вирішили створити  районний осередок громадської організації «Об’єднання переселенців Полтавщини», офіс якої знаходиться в приміщенні Інтеграційного центру для ВПО та місцевої громади. 

Про зацікавленість полтавської спільноти в сприянні  інтеграції ВПО в місцеву громаду свідчить присутність на тренінгу 6 журналістів в складі знімальних груп 3-х регіональних телеканалів. Журналісти досить довго та жваво спілкувалися з учасниками тренінгу, брали в них інтерв’ю та домовлялись про підготовку наступних сюжетів про проблеми переселенців та успішні історії  їх адаптації в місцевий соціально –економічний простір.

Проект здійснено за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

тел. для довідок:   050-526-74-75

                                 0532-50-03-15 

Матеріал опублікований у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

Контакти

  • «Інститут гендерних трансформацій»
  • 050-526-74-75

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.