bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Запоріжжі обговорили підсумки саміту НАТО у Варшаві
28.11.2016

У запорізькому медіа-центрі відбувся прес-захід «Підсумки саміту НАТО у Варшаві. Євроатлантичні прагнення України: проблеми, можливості, інструменти, регіональна специфіка».

%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%be-23

Виступили Сергій Джердж, Голова Громадської Ліги Україна – НАТО та Іван Заєць, колишній глава Постійної делегації ВРУ в Парламентській Асамблеї НАТО.

Під час виступу медіа-центрі Іван Заєць, заявив, що головною метою “політики глобального реваншизму” є відновлення такого впливу Росії у світі, який мав радянський союз, але без української територій, без українського людського ресурсу, і без історії, вона приречена на провал. Власне тому вона і розв’язалацю війну проти України, щоб знищити нашу державність, щоб знищити українську націю, як суб’єкт людської цивілізації.

Тому захищатися наодинці у такий складний час це завдання майже не реальне, і навіть така потужна військова та економічна країна, як Америка, теж обирає колективну безпеку, залишаючись членом Північноатлантичного альянсу, підсумовує свій виступ Іван Заєць.

Щодо практичної допомоги України зі сторони НАТО, то Сергій Джердж відзначив такі напрямки: кіберзахист, медична реабілітація солдат, адаптація військовослужбовців звільнених у запас. Загалом цих напрямків співпраці близько сорока. Щодо кіберзахисту, то це надважливе питання, бо Україна у цьому напрямку потребує вдосконалення

Нагадаємо, що під час останнього Варшавського саміту, НАТО ввела 5-й простір в якому може вестись війна – це кіберпростір. Раніше, документально визначалося, що війна може вестися на суші, морі, в повітрі та космосі. Це для того, щоб можна було ввести в дію 5-ту статтю Вашингтонського договору. Тепер, після цього саміту, напад на кіберпростір однієї з країн НАТО, є нападом на всіх, і відповідно вони будуть захищатись. Україні це теж важливо, тому що наш кіберпростір потерпає від атак з боку Росії.

Дмитро Арабаджиєв, доктор політичних наук, звернув увагу присутніх на відсутності належної інформаційної роботи з людьми у “глибинці. Якщо у таких великих містах як Запоріжжя, Мелітополь є люди, які розуміють важливість цих процесів, то у селах все ще поширений стереотип про НАТО, як ворога. На це Іван Заєць відповів наступним чином, що потрібно проводити подібні навчання, тренінги з викладачами, журналістами, щоб вони теж орієнтувалися

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.