bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбувся форум «Громадянське суспільство та публічні фінанси»
21.10.2016

18-19 жовтня 2016 р. в Києві відбувся Національний форум «Громадянське суспільство та публічні фінанси» - унікальний майданчик для обміну досвідом, пошуку партнерів, представлення кращих практик, інновацій та стратегій в сфері впливу громадянського суспільства на прозорість, доброчесність та ефективність публічних фінансів.
В заході взяли участь майже сто представників НУО, журналістів та представників донорських організацій.
З вітальним словом до учасників форуму звернулися керівник першого відділу програм допомоги «Належне управління та демократизація» Представництва Європейського Союзу в Україні Мартін Клауке; радник з питань політики та громадянського суспільства Посольства Фінляндії в Україні Анссі Куллберг; координатор Громадського Партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» Анатолій Бойко; президентка Фундації «Відкрите суспільство» Леся Шевченко та директор з програмної діяльності Громадської організації «Інтерньюз-Україна» Андрій Кулаков.
 
Окрім того активну участь в роботі форуму взяли Координатор сектору «Громадянське суспільство та ЗМІ» Представництва Європейського союзу в Україні Коломб де Мерсе та менеджер програм Фонду Східна Європа Юрій Піскалюк.
У своєму вступному слові керівник першого відділу програм допомоги “Належне управління та демократизація” Представництва Європейського Союзу в Україні Мартін Клауке побажав учасникам форуму успішної роботи та відзначив, що тема публічних фінансів є дуже складною та дуже важливою.
 
Окрім того, радник з питань політики та громадянського суспільства Посольства Фінляндії в Україні Анссі Куллберг побажав Україні якнайшвидше досягти рівня, коли бюджетну політику повністю контролює саме суспільство.
 
В рамках форуму відбулося шість панельних дискусій з різних питань в сфері публічних фінансів. Серед тем дискусій: реформи в сфері публічних фінансів, презентація кращих практик контролю публічних фінансів на місцевому рівні, партисипативне бюджетування та активізація громадян до участі у бюджетному процесі, ресурси та можливості для громадянського суспільства в сфері публічних фінансів, візуалізація та підвищення рівня доступності інформації про публічні фінанси, ЗМІ та публічні фінанси.
 
Форум проведено громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!», Одеською обласною організацією ВГО КВУ, Фундацією «Відкрите суспільство» та у партнерстві з Фондом Східна Європа. Участь в роботі беруть провідні експерти в сфері публічних фінансів, представники профільних державних органів та місцевого самоврядування, донорських структур, лідери громадських організацій та журналісти.
В рамках форуму також були визначені переможці конкурсу «Висвітлення корупції у використанні коштів місцевих бюджетів». Конкурс було проведено в березні-вересні 2016 року, переможці в кожній категорії визначені за сумою балів за всіма критеріями від кожного експерта. 
 
Переможці в категорії відео:
 
1. Мар’яна П’єцух. Смертельні ліки. «Брат за брата» знаходить винних у загибелі гемодіалізних хворих
2. Олена Васіна. Ремонт дороги Одеса-Рені перетворився на політичний проект
3. Роксоляна Остап’юк. Чорна готівка. Її заробляє керівництво Національного оперного театру опери та балету у Львові
Переможці в категорії онлайн:
1. Ольга Юдина. Преступное жилье: госпрограмма поддержки коррупции
2. Валентина Куць. Сільські пільгові кредити під 3% – для наближених
3. Юрій Дюг. «Генеральська висотка»: У центрі Рівного фірми депутатів від Партії регіонів збудували елітну багатоповерхівку на землі СБУ
Переможець в категорії друк - Богдан Василенко. Мертвий дуб та бюджетні мільйони

Захід пройшов в рамках проекту «Громадянське суспільство та медіа за прозорі місцеві бюджети!», що реалізується громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!», Одеською обласною організацією ВГО КВУ в партнерстві з Фундацією «Відкрите суспільство» за фінансування Європейського союзу та Посольства Фінляндії в Україні. 

Контакти

  • Одеська обласна організація ВГО КВУ
  • [email protected]
  • (048) 716-40-18 (048) 716-46-83

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.