bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Білій Церкві пасажирський транспорт обладнають для маломобільних груп населення
10.10.2016

У Білій Церкві протягом 7 місяців громадські активісти допоможуть створити умови для користування пасажирським транспортом усім, для кого це було проблемою.

У передових країнах світу міський пасажирський транспорт є пристосованим для перевезення маломобільних груп населення. Згідно проекту Концепції розвитку пасажирського транспорту міста Білої Церкви на 2016-2020 рр. найважливішою умовою забезпечення високого рівня перевезень пасажирів є комплексне вирішення проблем, що стоять перед пасажирським транспортом, у т.ч. забезпечення маломобільних груп населення рівними можливостями користування міським пасажирським транспортом.

Маломобільні групи населення – досить широка категорія громадян, яка включає людей з Інвалідністю, вагітних жінок, пенсіонерів з обмеженими можливостями пересування, дітей від народження і до дошкільного віку.

Начебто все правильно. Але вже не один рік вулицями міста рухається 6 тролейбусів з низькою підлогою та відкидним пандусом. Проте насправді ними не може скористатись, наприклад, людина з інвалідністю на візку, як це передбачено конструктивно! Банально, але пандуси просто прикручені до підлоги.

Чому це так трапилося, хто несе відповідальність за такі рішення, що необхідно зробити для гарантованого вільного користування людьми з маломобільних груп не тільки тролейбусами, але й автобусами на всіх маршрутах?

Ми вітаємо зусилля нинішньої влади в реформуванні транспортної мережі. Та важливо закласти в регуляторні акти не лише певні правильні декларації, а й механізм неухильного втілення декларованих вимог. В ході виконання проекту робоча група Товариства дітей-інвалідів та їх батьків “Аюрведа” не лише проаналізувала чинні регуляторні документи міської ради і виконавчих органів, а й запропонує конкретні зміни та доповнення до цих актів, щоб декларовані зміни стали гарантованою реальністю. Більш того, ми здійснимо лобіювання їх затвердження.

А ще буде створено оригінальний інформаційний додаток для смартфона. Ми не збираємося називати його супер-пупер інновацією, просто під час фокус-груп виявилося, що він дуже потрібний. А ми вже мали “рояль у кущах” – закладене фінансування на створення такого додатку. Добре, що справдилось наше припущення при написанні проекту «Відстоювання рівних можливостей для маломобільних жителів Білої Церкви при реформуванні мережі пасажирських перевезень».

Проект здійснюється за сприяння Канадського Фонду підтримки місцевих ініціатив.

Канадський фонд підтримки місцевих ініціатив

23 лютого 2017 року результати виконання проекту будуть представлені на прес-конференції в Національній інформаційній агенції “УКРІНФОРМ”, щоб поділитися досвідом з іншими зацікавленими громадами.

Дещо з ходу проекту висвітлено на сторінці.

Маємо перші напрацювання:

1. Аналітичний звіт за підсумками проведених фокус-груп

2. Висновок за підсумками проведеної громадської експертизи.

Обидва документи містяться у прикріплених файлах.

Контакти

  • Білоцерківське міське товариство дітей-інвалідів
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.