bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Луцьку відбувся третій науковий пікнік
27.09.2016

25 вересня 2016 р. на театральному майдані міста Луцька відбувся третій Науковий пікнік. Протягом чотирьох годин мешканців та гостей міста розважали, навчали, долучали до творчих та наукових майстер-класів. У режимі нон-стоп молоді науковці та винахідники демонстрували сотні дослідів з хімії, фізики, механіки; представляли десятки цікавих експонатів, більшість з яких, розроблені власноруч. 33 організації, серед яких навчальні заклади, центри науково-технічної творчості, дитячі гуртки, державні організації, музеї та Академії були представлені цього року, а це близько 200 осіб.

Тут було чим зайнятися і малим,  і дорослим. Для малят цього дня працювали дитячі аніматори, які розважали у не дуже спекотну погоду, дитячі гуртки, які пропонували нетрадиційні майстерки: малюнки вовною, малюнки на камінні, виготовлення ляльок-мотанок, боді арт, оригамі тощо. Літні люди мали безліч можливостей перевірити стан свого здоров’я: тут вимірювали тиск, серцебиття, насиченість крові киснем, визначали м’язову, жирову та кісткову складову тіла, надавали рекомендації зі здорового харчування, частували чаєм із зібраних лікарських рослин. Були й експонати, які приваблювали переважно чоловічу аудиторію: вибухотехніки Головного управління Національної поліції у Волинській області представляли макети різних видів вибухівки та розповідали як поводитися при «зустрічі» із ними. Також дане управління було представлено і кінологами, які залучили до заходу спеціально навчену собаку, яка у своєму професійному житті виступає «пошукачем» наркотиків. Тепловізори, транзистори, люксометри, цифрові мікроскопи та інші дива техніки також знайшли своїх зацікавлених глядачів.

Управління ДСНС України у Волинській області спільно з громадською організацією Товариства Червоного Хреста в Україні розбили величезний намет, у якому демонстрували майстер-класи із надання першої медичної допомоги,  а допомагав їм у цьому комп’ютеризований манекен, який вже давно полюбився місцевій малечі. Також варто зауважити, що на святі важко було знайти дитину, яка б не була професійно розмальована майстрами. Цілих три організації у цей день працювали над створенням іміджу дітей, враховуючі їх різноманітні забаганки, від простої квітки на щоці до малюнку мехенді, виконаному в українському стилі.

Відвідали захід координатори Наукових пікніків з міста Тернопіль, адже серія Пікніків проходить більш як в 7 містах України. Запрошеними гостями у категорії учасників стали дівчата-хіміки з Інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького Національного університету імені Юрія Федьковича. Вони показували досліди із сухим льодом, фараонівських змій та інші ефектні хімічні явища. Викладачі та студенти хімічного факультету Східноєвропейського Національного університету теж не відставали й показали «фокуси» із грошима, які не горять та десятки інших неочікуваних хімічних явищ. Традиційно багато людей, особливо дітей, було біля наметів робототехніки та виставкових експонатів музею технічного прогресу «Експериментаріум».

Свято відбулося на славу! Волинський Інститут Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив дякує усім відвідувачам та партнерам за чудову організацію та підтримку у проведенні Пікніків. Захід став можливим за допомоги управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації, відділу сім’ї та молоді Луцької міської ради та Волинського обласного центру зайнятості. 

Контакти

  • Волинський Інститут Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.