bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

БФ «Трохи вогню» працює над створенням проекту «антишколи»
27.09.2016

БФ «Трохи вогню» започаткував проект  «антишкола» та збирає всіх небайдужих вчителів. Кінцева мета — створити дієву альтернативу сучасній школі, простір, який мотивує дітей розвиватись.

Створення Антишколи 

Наразі (на основі того самого студентського волонтерського руху) ми зареєстрували благодіний фонд “Трохи вогню”, декларуючи своєю метою роботу з сиротами та дітьми СЖО у сфері творчого та інтелектуального розвитку. Ми започаткували проект “Антишкола” та збираємо всіх небайдужих вчителів. Кінечна мета — створити дієву альтернативу сучасній школі, простір, який мотивує дітей розвиватись.

Команда фонду з сиротами-учасниками наших проектів 

Всі курси нашої Антишколи безкоштовні, в якості вчителів — волонтери. Взагалі ми вважаємо, що освіта має бути безкоштовною та якісною, тому що це запорука успішної кар’єри для людини.Це питання залишається дискуссивним, тим більше, що фінанси нам всеодно необхідні хоча б на оренду приміщення. Але даючи людям можливість безкоштовного розвитку ми також мотивуємо їх до відповідального волонтерства.

Курси Антишколи 

- Підготовка до ЗНО.

Учні 11-тих класів — це найвразливіша аудиторія. Вони відвідують уроки в школі, підкурси у ВИШі, нервуються через екзамени, ЗНО, випускні тощо, і найголовніше — намагаються визначитись з майбутньою професією. Саме тому вчитель, який готує до ЗНО, має не просто викласти матеріал, але й зосередитись на вихованні тих навичок, які знадобляться абітурієнту в університеті — логічне мислення, усні виступи, відповідальне ставлення до навчання і багато іншого. Вчитель також має допомогти учню з профорієнтацією, аналізуючі ті сильні сторони людини, які проявляються на конкретному предметі. Крім того, необхідно провадити певні елементи “громадського виховання”, в тому числі, показувати дітям можливість брати участь у різних волонтерських проектах.

Минулого року Антишкола існувала в межах експерементального курсу “Безкоштовна підготовка до ЗНО з історії України”. З 10 учасників курсу всі успішно склали тестування, 5 зацікавились волонтерськими проектами, 3 наразі беруть участь у втіленні програм нашого фонду.

- Альтернативні освітні курси (наразі: “Мандруємо разом”, “Урбаністика”, “Всесвітня історія: загадки цивілізації”).

 Учні Антишколи поспішають на заняття

Ці предмети учень не знайде у звичайній школі, проте вони допоможуть йому пізнати нове, розширити світогляд, засвоїти корисні навички. Мета цих курсів — мотивувати особистий дослідницький пошук дитини, надати їй можливість висловлювати власну думку.

 - Тренінги та майстеркласи

Дуже важливо піднімати в дитячій та студентській аудиторії питання вибору особистого шляху життя, вміння планувати час, робити усні виступи тощо — все це стає основою для наших тренінгів. Також ми проводимо навчання для волонтерів, які хочуть відвідувати сиротинці.

- Study Space

Цей напрям — наша гордість і новація. Головна його ідея полягає в тому, щоб люди допомогали один одному розвиватись и навчатись. На Study Space є лише координатор, який організовує групу, кожен її член намагається підготувати частину матеріалу для вивчення. Наразі діють IT Study Space та English Study Space.

 Принципи Антишколи 

- Не вчитель, а Наставник

Ми не намагаємось “вкласти знання” у дитячі голови, ми стимулюємо їх власний освітній пошук.

 - Індивідуальний підхід та малі групи

Навчання відбувається у групах до 15 осіб, що дозволяє поспілкуватись з кожнем учнем окремо.

 Починали ми з порожньої аудиторії зі стільцями

- Затишний простір

Наш офіс знаходиться в приємному місці, невеличка кімната в зелених тонах з новими меблями. Наразі ми шукаємо спонсора для придбання проектору та іншого обладнання. На стінах — малюнки наших учнів. Можна випити чай чи каву. Тобто все для того, щоб і вчитель, і учні відчували себе комфортно.

 Так наша аудиторія виглядає зараз

- Можливість еспериментувати

Сподобалось? Долучайтесь!

Якщо Вас зацікавив цей проект і Ви хочете дізнатись більше, пишіть - [email protected]. Ми відкриті до співпраці. Навіть якщо у Вас немає педагогічної освіти, але Ви хочете проводити якийсь курс — приходьте, будемо вчитися вчити разом!

З діяльністю нашого фонду можна ознайомитись тут: https://vk.com/trohivogny

 

Контакти

  • Вікторія
  • 0639692324

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.