bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Розпочато реалізацію проекту «Вчимося жити без корупції!»
27.09.2016

26 вересня 2016 року у Сумському прес-клубі відбулася прес-конференція з приводу початку реалізації проекту Місцевого осередку МГО «Міжнародний комітет сприяння боротьбі з корупцією та тіньовою економікою» у Сумській області.

26 вересня 2016 року у Сумському прес-клубі відбулася прес-конференція з приводу початку реалізації проекту Місцевого осередку Міжнародної громадської організації «Міжнародний комітет сприяння боротьбі з корупцією та тіньовою економікою» у Сумській області за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні - «Вчимося жити без корупції!». Спікерами на заході виступили голова Осередку та керівник проекту Дмитро Мальцев, заступник голови та інформаційний менеджер проекту Юлія Тарасенко, а також тренер проекту Тетяна Мальцева. Партнерами у виконанні даного проекту виступили СМГМО «Соціальна організація студентів» та Головне територіальне управління юстиції у Сумській області.

«Основними напрямками діяльності нашої організації визначено забезпечення та сприяння боротьби з корупцією та злочинністю, притягненню винних у цьому осіб до передбаченої законом відповідальності, подолання інших суспільних явищ, що становлять загрозу життєво важливим національним інтересам України, сприяння удосконаленню законодавства про відповідальність за корупційні правопорушення, у сфері боротьби з організованою злочинністю та тіньовою економікою. Осередок має представників по Сумській області у Шосткинському, Роменському, Липоводолинському, Охтирському і Тростянецькому районах. Ми високо оцінюємо підтримку нашої ініціативи партнерами та Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Сподіваємося, що ми не лише досягнемо запланованих результатів, а й започаткуємо формування антикорупційної культури на Сумщині» - розповів голова Осередку та керівник проекту Дмитро Мальцев.

Актуальність проблеми, зумовлена тим, що корупція в сучасних умовах стала чинником, який реально загрожує національній безпеці та конституційному ладу України. Це явище негативно впливає на різні сторони суспільного життя: економіку, політику, управління, соціальну та правову сфери, громадську свідомість, міжнародний імідж нашої держави.

Мета проекту: виховання антикорупційної свідомості у жителів Сумської області для подолання корупції у суспільстві. Проектом планується охопити молодь ВНЗ, представників державної влади, громадського сектору та пересічних мешканців Сумської області.

Очікуваний результат: сформована особистість, яка наділена знаннями про небезпеку, яка представляє собою корупція для добробуту суспільства і безпеки держави, яка не бажає миритися з проявами корупції. Особистість, яка бажає і здатна усунути корупцію.

Проект розраховано на період з вересня 2016 року по травень 2017 року. В ході реалізації проекту планується проведення круглого столу, щодо напрацювання дієвих механізмів боротьби з корупцією за участю представників громадських організацій, державних установ, ЗМІ; антикорупційна п’ятиденна школа для молоді; проведення п’яти інформаційно-мотиваційних семінарів для громадських активістів та представників держаної влади Шостинського, Роменського, Конотопського, Охтирського та Сумського районів; проведення акції «Вступна кампанія 2017 без корупції» у ВНЗ міста Суми; проведення 15 лекторіїв для студентів ВНЗ міста Суми, щодо захисту власних прав та боротьби з корупцією в своїх навчальних закладах. В ході проведення всіх заходів плануєтся розповсюдження друкованої продукції агітаційно-правоосвітницького напрямку та демонстрація тематичного відеоролику.

 «Однією з основних цільових груп нашого проектує є молоді. Вона не лише активна частиною суспільства, а й рушійна сила змін! В рамках проекту ми плануємо досить велике значення приділити навчальному компоненту для студентів ВНЗ. Так, для них буде проведено ряд лекторіїв, щодо захисту власних прав та боротьби з корупцією у своїх навчальних закладах. Окрім того, ми плануємо проведення антикорупційної п’ятиденної школи для молоді. В рамках даної Школи студенти отримають необхідні знання з українського та міжнародного законодавства, сформують модель поведінки, щодо боротьби з корупційними проявами в сучасних умовах, отримають знання та навички для подальшого навчання своїх однолітків отриманій  на Школі інформації за методом «рівний-рівному» та напрацюють власні заходи з антикорупційної освіти серед студентів своїх вузів. Ми не просто хочемо дати знання молоді, а навчити її критично мислити та відстоювати свої права дієвими методами! Після проведення Школи та лекцій, студентство також отримуватиме методичну підтримку від нашого проекту у вигляді індивідуальних та групових консультацій» - розповіла тренер проекту Тетяна Мальцева.

«Одним із головних завдань нашого проекту є навчити молодь критично мислити та не боятися захищати власні права та свободи. Ми хочемо стимулювати її до дії, задля побудови нового суспільства з верховенством права та неможливості існування для таких ганебних явищ, як корупція та тіньова економіка! Одним із шляхів досягнення мети проекту є проведення інформаційної кампанії. Через даний проект, ми хочемо ввести нову моду на відносини без корупції та популяризувати антикорупційну культуру серед майбутніх спеціалістів з вищою освітою» - додала Юлія Тарасенко, заступник голови та інформаційний менеджер проекту.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.