bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Активісти вимагають від КМДА навести лад зі смугами для громадського транспорту
22.09.2016

Активісти громадського руху Екоцентр 21 вересня пікетували Київську міську державну адміністрацію з вимогою забезпечити нормальний рух у місті, звільнивши смуги для громадського транспорту від незаконних паркувань та руху автомобілів.

У ході пікетування КМДА активісти розіграли акцію-перфоманс #ЗвільниСмугу, під час якої показали типових киян, які щодня запізнюються на роботу через затори та погане функціонування смуг громадського транспорту. Коло центрального входу будівлі КМДА був встановлений триметровий дерев’яний автобус з пасажирами, думки яких нарешті мають стати очевидними київським управлінцям.

За словами активістів, вільні смуги для громадського транспорту – це найдешевший та найбільш ефективний шлях вивести автобуси та тролейбуси із заторів та нарешті дати громадському транспорту пересуватися містом швидко та безболісно. Громадський транспорт зможе дотримуватися графіку руху та не запізнюватися, якщо автомобілі не будуть незаконно займати ці смуги.

Загалом, громадський транспорт більш екологічний, оскільки дає в три рази менше викидів на людину ніж приватне авто, дозволяє більше перевозити людей та економить міський простір, зазначили активісти.

Екологи зазначають, громадський транспорт більш екологічний, оскільки спричиняє в три рази менше викидів на людину ніж приватне авто, дозволяє перевозити більше людей та потребує менше міського простору.

Ми прийшли під КМДА, аби показати, що є люди, яких не влаштовує те, як управлінці міста організовують транспортну систему в столиці. Ми тільки починаємо, але нас вже підтримує багато людей. Особливо ті 78% мешканців міста, які щодня стоять у заторах, аби зранку дістатись до роботи, а ввечері — до своїх домівок. Якщо ситуація не зміниться, кількість невдоволених буде зростати. Ми об’єднаємось і будемо діяти поки нашим містом не буде швидше і комфортніше пересуватись громадським транспортом”, – зазначила координаторка активістів Екоцентру Євгенія Кравченко.

Нагадаємо, акція проводиться в рамках кампанії Екоцентру “Звільни смугу” і приурочена до Європейского тижня мобільності.

Контакти для додаткової інформації:
(093) 005 27 61

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.