bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громада та депутати міста Чоп за високі етичні стандарти в роботі
19.08.2016

15 серпня 2016 року у місті Чоп відбулося обговорення на тему «Етичні стандарти депутата у місті Чоп». Під час заходу громада та представники депутатського корпусу, заступник мера м.Чоп та секретар Чопської міської ради разом з громадкістю піднімали питання важливості запровадження етичних стандартів в роботі депутатського корпусу, міського голови та створення етичної комісії органом місцевого самоврядування. Всі присутні змогли висловити свої пропозиції для внесення змін в положення майбутнього кодексу.

Зокрема, голова постійної депутатської комісії з питань законності, правопорядку, взаємодії з правоохоронними органами, регламенту та депутатської етики Єськін Ігор Вячеславович зауважив, що етичний  кодекс однозначно потрібний. На думку депутата, доцільніше було б такий документ зробити менш деталізованим, більш чіткішим та стислішим, щоб всім було зрозуміло.

Етичний кодекс для голови, секретаря та депутатів місцевих рад, а також Положення про етичну комісію при місцевих радах за участі не менше 30% громадськості були розроблені експертами та містили положення про відповідальність посадових осадових осіб, депутатів перед людьми, своїми виборцями, якими критеріями має керуватися щодня під час своєї роботи держслужбовець та як поводитися під час винекнення конфлікту інтересів.

Помічники координатора в м.Чоп звернули увагу присутніх на те, що впровадження етичного кодексу та положення про етичну комісію органами місцевого самоврядування допоможе покращити роботу представників влади, підняти довіру виборців до своїх депутатів та держслужбовців.

Відомо, що тексти розглянутих документів були розроблені експертами відповідно до ЗУ “Про місцеве самоврядування”, ЗУ “Про статус депутатів місцевих рад”, ЗУ “Про запобігання корупції”, а також  методичних рекомендацій НАЗК. Фінальний варіант Етичного Кодексу та Положення про етичну комісію розроблятиметься з урахуванням пропозицій від громадськості та депутатів всіх 12 міст , які  залучено до кампанії, зокрема, і м. Чоп  .

Довідка

Кампанія з імплементації етичних кодексів та створення етичних комісій органами місцевого самоврядування втілюється Інститутом “Республіка” та Центром “Ейдос” у співпраці з Національним демократичним інститутом міжнародних відносин за фінансової підтримки Уряду Канади. 

Контакти

  • Інститут “Республіка” та Центр ”Ейдос”
  • Олена Біланіна - координатор кампанії у місті Чоп
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.