bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Ковелі провели акцію «Впливай на бюджет твого міста!»
28.07.2016

«Впливай на бюджет свого міста!» - з таким гаслом вийшли на центральну площу Ковеля активісти громадської організації «Центр Правової Допомоги».

Під час проведення акції, активісти та волонтер організації з Корпусу Миру, інформували ковельчан щодо результатів першої в Україні комплексної оцінки місцевої соціально-економічної та бюджетної політики 17 українських міст (за методикою ПУД – публічність, участь, доброчесність). А також роздавали буклети «Де твої гроші в місцевому бюджеті?» та пам’ятку «Як контролювати свої гроші в місцевому бюджеті: 10 порад для активних мешканців».
Головна мета акції – підвищити поінформованість ковельчан щодо базових питань місцевого бюджету та активізувати їх до громадського контролю у цій сфері. 
Усі бажаючі могли також залишити свої пропозиції до бюджету міста Ковеля на 2017 рік. Аналогічну форму можна заповнити у режимі он-лайн на сайті організації www.legalaid.in.ua включно до 31 липня 2016 року. 
Активісти, спілкуючись з ковельчанами, вислухали чимало, як бюджетних пропозицій, так і претензій до міської ради.
 
Зокрема пропозиції стосувались:
  • відкриття громадського туалету – дуже наболіле питання для ковельчан;
  • прокладення асфальту по вул. Луговій, Федьковича, П. Мстислава (за словами мешканки там немає і каналізації), прокладання каналізації та асфальту по вул. Петра Могили (ще кілька років тому, на частині вулиці асфальт проклали, проте з таким поспіхом, що забули про каналізацію);
  • ремонту освітлення по вул. Ветеранів;
  • очищення річки Турії;
  • ліквідації стихійних сміттєзвалищ (зокрема по вул. Левицького) та запровадження системи штрафів за викид сміття на вулиці;
  • перевірки тарифів на постачання гарячої води та централізованого опалення;
  • створення історико-культурної візитівки, маршрутів по місту;
  • виділення коштів на компенсації витрат на клінічні обстеження, МРТ і так далі;
  • вирішення проблеми з бродячими собаками, зокрема біля гуртожитку №12 (р-н сільмашу).
  • через он-лайн форму надійшла пропозиція щодо модернізації мототреку, побудови трибун, забезпечення освітлення траси…
Олена Матвійчук, керівник проекту та голова організації відмітила: «На сьогоднішній день ковельчани можуть подавати свої пропозиції до розподілу бюджетних коштів, однак практично цього не роблять. На це є ряд причин. Перша – низька поінформованість населення, проте такі акції та публікації покликані надати більше інформації жителям про сам бюджетний процес, його формування та інструменти впливу. Друга причина – байдужість самих мешканців до життя в місті. Як відомо, навіть, у найбільш розвинутих країнах відсоток активних громадян, тих хто змінюють міста, країни, мають здатність стратегічно мислити та досягати поставлених цілей становить близько 20% від загальної кількості. Моя особиста мрія відшукати тих 20% ковельчан і спільно працювати на благо громади. Сподіваюсь, нам це вдасться».
Усі зібрані пропозиції містян будуть систематизовані та у формі звернення громадян скеровані до Ковельської міської ради. 
Акція «Впливай на бюджет твого міста!» проводилась одночасно учасниками партнерства «За прозорі місцеві бюджети!» в 17 містах різних регіонів України, в рамках ініціативи «Громадянське суспільство та ЗМІ – за прозорі  місцеві бюджети!». Ініціатива виконується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», Фундацією «Відкрите суспільство» та громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!», за фінансової підтримки Європейського Союзу та Посольства Фінляндії в Україні. Більш детально про ініціативу на сайті партнерства http://probudget.org.ua 
 

Контакти

  • Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України»
  • [email protected]
  • (048) 716-40-18 (048) 716-46-83

Коментарі

Людмила Баєва   2809 днів тому   #  

Молодці!!! Успіхів ВАМ!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.