bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Волині відбулося засідання круглого столу «Спільними зусиллями проти торгівлі людьми»
27.07.2016

15 липня у Навчально-методичному центрі профспілок відбулося засідання круглого столу «Спільними зусиллями проти торгівлі людьми» за участю громадського об’єднання «Волинські перспективи», Департаменту соціального захисту населення Волинської ОДА, відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУ НП у Волинській області  та інших державних організацій, що є суб’єктами Національного механізму взаємодії (НМВ) з протидії торгівлі людьми у Волинській області.

Спеціалісти ГО «Волинські перспективи» представили присутнім звіт Державного департаменту США з питань торгівлі людьми та перший звіт Європейської Комісії по зробленому прогресу у боротьбі проти торгівлі людьми.

Під час засідання круглого столу обговорювалися питання налагодження співпраці для удосконалення роботи щодо подолання торгівлі людьми в регіоні, а також, залучення всіх суб’єктів НМВ до проведення заходів щодо відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми. Як результат, було напрацьовано та затверджено графік проведення заходів у Волинській області до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми в рамках Всеукраїнської акції «Спільними зусиллями проти торгівлі людьми».

Волонтери ГО «Волинські перспективи» та представники державних структур (представники НМВ) візьмуть участь у акціях по розповсюдженню інформації для подорожуючих щодо правил безпечної трудової міграції та ризиків потрапляння у ситуацію торгівлю людьми. Акції будуть проходити на залізничних вокзалах, автостанціях та пунктах державного перетину кордону Волинської області.
Заходи проводяться в рамках реалізації проекту «Поширення національного механізму взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи проти торгівлі людьми, в Україні», Волинський компонент.

У 2010 році Генеральна Асамблея прийняла Глобальний план дій по боротьбі з торгівлею людьми, закликавши уряди в усьому світі вжити скоординованих і послідовних заходів щодо перемоги над цим злом. План передбачає інтеграцію боротьби з торгівлею людьми в більш широкі програми ООН для того, щоб прискорити темпи розвитку і підвищити ступінь безпеки в усьому світі. Одним найважливіших положень Плану є створення цільового фонду ООН для добровільних внесків на користь жертв торгівлі людьми, особливо жінок і дітей. У 2013 році Генеральна Асамблея провела зустріч на високому рівні для оцінки ходу здійснення Глобального плану дій. Держави-члени також прийняли резолюцію, проголосивши 30 липня Всесвітнім днем боротьби з торгівлею людьми і заявивши, що в такий день необхідно «підвищувати обізнаність про стан жертв торгівлі людьми і заохочувати і захищати їх права».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.